×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 948 niet laden

Lokaal leven, lokaal besteden

Ondernemers Venray slaan handen in één met spaaractie We Love Venray

PLUS Judith & Guido van Dijck is een écht familiebedrijf met hart voor de regio Venray. De supermarkt in de grootste wijk van Venray ondersteunt en sponsort diverse lokale activiteiten en is enorm maatschappelijk betrokken. Vanuit deze gedachten is het Lokaal leven, Lokaal besteden ontstaan. Een initiatief waarmee Guido van Dijck, eigenaar van de winkel in de wijk Landweert, al een tijdje rondliep. De actie wordt weggezet onder de naam ‘We Love Venray’, met als doel lokale ondernemers met elkaar te verbinden en hierdoor samen sterker te worden. Daarnaast is het ook nog eens goed voor Venray.

Sparen voor korting
Klanten van PLUS supermarkten kunnen sinds jaar en dag koopzegels, genaamd PLUSpunten, sparen. Een klant levert een volle PLUSpunten spaarkaart in bij PLUS Judith & Guido van Dijck. Voor de zegels op deze kaart heeft de klant in totaal € 4,00 betaald. Normaal gesproken krijgt de klant voor de volle PLUSpunten spaar-kaart € 6,00 aan contanten. Dankzij Lokaal leven, Lokaal besteden kan de klant ook kiezen voor een ‘We love Venray’-cheque. Deze cheque is te besteden bij deelnemende lokale collega’s. Deze locale partij vermeerdert de waarde met € 2,00, zodat de cheque een waarde van € 8,00 vertegenwoordigt. Kortom, PLUS en de locale ondernemer verdubbelt het ingelegde bedrag!

Succes
Inmiddels zijn er al 24 lokale ondernemers waar men de cheque kan verzilveren. Van kapperszaak tot en met tuincentrum. Het aantal deelnemers groeit nog steeds, zo zal het succes van de cheque alleen maar toenemen. Om het lokale karakter van de actie goed te onderstrepen, biedt PLUS van Dijck elk bedrijf in Venray de kans deel te nemen. Hiermee benadrukken we het lokale leven en hopen de ondernemers dat de Venraynaar zijn bestedingen binnen de regio doet. Zo ondersteunt de spaaractie de lokale economie wat weer goed is voor de regio. 

Glasvezel: broodnodig of overbodige luxe

Landelijk schieten glasvezelinitiatieven als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels kent ons land dan ook zo’n honderd coöperaties die met inzet van vele vrijwilligers nastreven een volledig dekkend glasvezelnetwerk in hun directe leefomgeving te realiseren. Om ervoor te zorgen dat eenieder toegang heeft tot een verbinding die er toe doet, hebben betrokken inwoners van het Land van Cuijk zo’n coöperatie opgericht.

Lees meer...

Eerste gezamenlijke collecte Goede Doelen Venray succesvol

In de laatste week van maart vond de eerste gezamenlijke collecte plaats van de Stichting Goede Doelen in Venray.
Zo’n 400 collectanten gingen op pad om voor zestien landelijke goede doelen geld in te zamelen. En met succes! In totaal is ruim € 61.400 opgehaald. Dit totaal is ongeveer anderhalf maal meer dan het totaal van de afzonderlijke collectes van de goede doelen, gemiddeld in de afgelopen jaren!

De organisatie was in handen van de nieuwe stichting Goede Doelen Venray. Volgend jaar gaan de goede doelen weer gezamenlijk collecteren. Het is nog niet bekend in welke week dat zal zijn. Wilt u ook een steentje bijdragen? Meld u dan aan als vrijwilliger in de organisatie of als collectant via de website. De opbrengst wordt verdeeld over zestien landelijke goede doelen.

Meer details over de opbrengst zijn te vinden op de website www.goededoelenvenray.nl

Verhuizing Montessorischool op zijn vroegst volgend jaar januari

De Montessorischool neemt op zijn vroegst vanaf volgend jaar januari zijn intrek in het schoolgebouw van voormalige basisschool De Landweert. Nu nog is de Montessorischool gevestigd in de schoolwoningen aan de Sleutelbloem in de wijk Landweert. Gebleken is echter dat deze locatie niet ideaal is en de school bovendien wordt beperkt in haar activiteiten en groeimogelijkheden.

Lees meer...

Noord-/west op z'n best

Hoe willen de bewoners van de wijk Noord-West in Venray dat hun wijk er in de toekomst uitziet en hoe daar dan geleefd wordt? En wat willen en kunnen zij daar zelf aan doen? Om hier samen over te praten zijn alle wijkbewoners uitgenodigd voor een bijeenkomst op donderdag 2 juni in basisschool De Toverbal. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Doel van de avond is om samen als wijk ideeën te bedenken en mogelijkheden om deze te realiseren. Uit eerdere gesprekken met wijkbewoners kwamen al ideeën naar voren zoals een telefooncirkel, eetpunt, kookclub en een hulpdienst voor bewoners. Door iedereen uit de wijk de kans te bieden mee te praten over de toekomst van de wijk Noord-West willen de organisatoren bewustwording en betrokkenheid stimuleren. Dit is van belang om uiteindelijk ook ideeën te realiseren.

Lees meer...

We blijven geloven in kansen en verandering hoe klein dan ook!

Menno en May zetten zich op allerlei fronten in voor kleine en grote goede doelen. Dat heeft ook gemaakt dat ze zich vanaf 2013 de trotse bezitters mogen noemen van de gouden CliniClownneus. Ook één van de doelen waar ze zich actief voor inzetten. Zoals voor veel mensen, zijn er ook in het leven van Menno en May dingen veranderd. Dat maakt dat er keuzes gemaakt moeten worden. Wat is nog wel en niet haalbaar. Zij leven vanuit de gedachten eruit halen wat erin zit en geloven in de kleine dingen. Menno en May zijn zich bewust dat elke dag maar 1 keer ingezet kan worden en niet meer terugkomt.

Lees meer...

Blauwe Vlag wappert bij Leukermeer

Waterrecreatie in Noord-Limburg zit ‘in de lift’. Dat staat vast. De Maas en binnenwateren hebben een steeds grotere aantrekkingskracht op toeristen en recreanten dankzij de inspanningen van ondernemers en overheid. Afgelopen weken werden door de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken Blauwe Vlaggen toegekend. Vakantiepark Leukermeer in Well had een primeur; nooit eerder gingen er 2 Blauwe Vlaggen tegelijk naar één bedrijf. Ondernemer Martin van Wiefferen mag de Blauwe Vlag laten wapperen op de stranden én in de jachthaven.

Lees meer...

Venray neemt maatregelen om aan verhoogde taakstelling te voldoen

Hoewel de gemeente Venray het eerste half jaar op koers ligt met het huisvesten van statushouders volgens de door het Rijk opgelegde taakstelling, krijgt ook Venray in de tweede helft van 2016 te maken met een verhoogde taakstelling. Aanvankelijk werd verwacht dat de taakstelling voor de tweede helft van dit jaar substantieel hoger zou zijn, hetgeen uiteindelijk toch mee lijkt te vallen. De gemeente Venray moet in het tweede deel van dit jaar 59 vergunninghouders een huis aanbieden, daar dit in de eerste helft van 2016 nog 51 statushouders bedroeg. ‘De verhoogde taakstelling komt uiteindelijk lager uit dan verwacht’, aldus wethouder Martijn van der Putten (Wonen). Desalniettemin neemt de gemeente maatregelen om extra capaciteit te creëren op de huurwoningmarkt en daarmee probleemloos aan de toegenomen taakstelling te voldoen.

Lees meer...

Rien neemt afscheid van ‘t Upke

Hoe ben je ooit begonnen met ’t Upke?
Als een geintje. Had het toen eigenlijk alleen voor de carnaval gehuurd, en nu na 35 jaar en 1 week zit ik er nog steeds.

Ben je altijd van plan geweest om hier je beroep van te maken?
Dat beroep had ik al. Heb namelijk altijd al gewerkt in de lunchroom van mijn ouders. Dus het werd me met de paplepel ingegoten.

Wat vind je mooi aan het werken in een café?
Het mooiste werken is als het heel druk is, en verder lekker een beetje ouwehoeren met de mensen.

Wat vond je het allermooiste dat je ooit in je café hebt meegemaakt?
Het allermooiste vond ik toen Maurice Verschuuren prins werd. Het trio zat hier gewoon te kaarten en dan komen ze de mannen ineens ophalen en een uur later staan ze als trio in de schouwburg. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie dingen geweest. Maar die heb ik niet allemaal opgeschreven.

Wie gaat het stokje van je overnemen?
Mijn dochter Floor en haar man Twan van Bussel.

Kun je iets vertellen over wat zij van plan zijn met het café?
Het café wordt doorgebroken en ’t Upke komt bij de videotheek, ze gaan er een Gastrobar van maken. Dus je kunt evengoed je borreltje nog drinken maar ook genieten van lekker eten. Verder gaan ze meer aandacht besteden aan de wijn, en komt er boven een zaaltje waar privéfeestjes kunnen worden gehouden. Met de carnaval zal de Gastrobar weer helemaal in Upke stijl worden ingericht.

Heb je zelf al plannen wat je met je vrije tijd gaat doen?
Ik heb geen vrije tijd. Ja even tot juli en dan ga ik bij de ‘baas’ werken. Dus bij mijn eigen dochter waar ik nog een dag of 3, 4 aan de slag ga.

Wat neem je aan herinneringen mee van je tijd in ’t Upke?
Niet al te veel, ik heb mijn hele huis al vol hangen. Maar er zijn nog wel een paar schilderijen die ik meeneem. Alles wat met prinsen te maken heeft blijft hier. Dat komt te hangen boven in de ’Upke Zaal’, de naam die het feestzaaltje krijgt.

Wat zou je nog kwijt willen aan onze lezers?
Iedereen heel erg bedankt voor alles en echt voor de laatste keer: Ik zal ‘t nie gauw vergaete… 

Nieuw hoofdkantoor Inalfa officieel geopend

Het nieuwe hoofdkantoor van Inalfa in Venray is na ongeveer anderhalf jaar na aanvang van de bouw officieel geopend door oud minister Maxime Verhagen (voorzitter van Bouwend Nederland en ambassadeur voor de Provincie Limburg), Commissaris van de Koning Theo Bovens, de vertegenwoordiger van de Chinese Ambassade Li Fei, Voorzitter van het Chinese bedrijf BAIC, Chairman Xu Heyi en van Inalfa CEO Frank Löschmann en COO Jan Tulkens.

De opening vond plaats onder het toeziend oog van vele internationale zakenrelaties en alle medewerkers van Inalfa in Venray. Tijdens de openingsceremonie werd via een prachtig videoballet het verhaal van Inalfa verteld. De ceremonie werd op traditionele Chinese wijze afgesloten door de leeuwendans waarbij de ogen van de leeuw ingekleurd werden door Theo Bovens, Chairman Xu Heyi, Han Yonggui en Frank Löschmann. De leeuwendans is een dans uit een Chinese eeuwenoude traditie en wordt geacht geluk en voorspoed te brengen. Het speelt een belangrijke rol in de traditionele Chinese godsdienst en op Chinese feestdagen en kon bij de opening van het nieuwe gebouw niet ontbreken.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed