Logo
Print deze pagina

Succes voor boekhandel Van den Munckhof

Hoewel beide ondernemers Maria en Piet Spelt van boekhandel Van den Munckhof er geen gewoonte van maken om terug te kijken, is dat de afgelopen tijd toch een paar keer gebeurd. Was het niet om te kijken of er achterblijvers waren in hun veranderproces dan was het wel om aan de hand van de stofwolken te bepalen of het tempo nog wel in orde was. Een winkel over nemen is één maar om het vervolgens ook weer gezond en levensvatbaar te maken is een tweede en heel ander verhaal wat meer tijd in beslag nam dan eigenlijk de bedoeling was. Maar zoals vaker gezegd wordt; ‘waar een wil is, is een weg’ en zoals Piet en Maria zelf zeggen; ‘wie spelt zaait zal oogsten’.

Op de vraag wat hebben jullie tot nu toe gedaan wordt prompt geantwoord: ‘Allereerst heel veel tijd gespendeerd aan inventariseren, analyseren en aanpassen van bedrijfsprocessen en systemen die je in staat moeten stellen om alles helder en gestructureerd in kaart te brengen. Kosten elimineren en heel veel zelf doen. Ook hebben wij mensen om ons heen verzameld die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de onderneming. En niet in de laatste plaats hebben wij zoveel als mogelijk onze klanten aandacht gegeven en naar ze geluisterd want uiteindelijk zijn zij het die onze toekomst bepalen’.

Hoe nu verder? Heeft de centrumvisie Venray bijvoorbeeld invloed gehad op jullie beslissingen? Op het besluit van wel of niet doorgaan met de onderneming en zo ja hoe, heeft het geen invloed gehad maar het heeft wel het veranderproces versneld. Door onze deelname aan allerlei sessies paste in rap tempo steeds meer puzzelstukjes in elkaar. De antwoorden op vragen als ‘wat is in Venray een interessante passantenstroom en is daar beschikbare en betaalbare winkelruimte’ werden gezien de leegstand, snel gevonden. Het pand wat wij op het oog hadden voldeed in alle opzichten aan onze wensen. De kosten lagen in lijn met de winkelopbrengsten en daarmee waren de prognoses gunstig.

Echter, één vraag moest nog beantwoord worden, n.l. ‘hoe gaan we dat bekostigen’? Om bijvoorbeeld te voorkomen dat we met dubbele huurpenningen te maken kregen moesten alle beschikbare onderhandelingstactieken ingezet worden. Gelukkig kregen we gehoor bij de verhuurder. Inmiddels was het ons ook duidelijk dat banken niet meer investeren in kansen maar uitsluitend in (positieve) resultaten en dat er uitgekeken moest worden naar andere financieringsmogelijkheden.

Gezien onze commerciële achtergrond en nieuwsgierigheid naar alles wat nieuw is werd driftig gezocht naar informatie met betrekking tot crowdfunding en maakten wij een keuze uit diverse platformen. Zo kwamen wij in contact met Collin Crowdfund NV die een ‘eigen stadse’ coach in dienst bleek te hebben die ook nog de winkel kende. Wat wil je nog meer? Na toezending van ongeveer 30Mb aan data en enkele weken ‘behandeltijd’ kwam van de directie van Collin Crowdfund de goedkeuring voor onze aanvraag van € 50.000,00. Dan gebeurt er iets wat je niet voor mogelijk houdt. De inner Crowdfund (voor familie, vrienden en relaties/klanten) wordt opengesteld en laat na slechts anderhalve dag zien dat de lening voor 60% ‘gefund’ is. Er wordt besloten om, eerder dan gepland, het project op de landelijke pagina te zetten. Vervolgens is na 10 minuten de resterende 40% ingeschreven. De lening is daarna een feit en we kunnen over gaan tot uitvoering van de plannen. Hoe snel kan dat gaan. Je bent opgelucht, blij, tevreden en dankbaar dat het project via Collin Crowdfund NV geslaagd is.  

  • Beoordeel dit item
    (2 stemmen)
  • Gepubliceerd in Boeiend
  • Lees 2798 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020