Samen maken we gemeente Venray!

Enkele weken geleden kon je hier voor het eerst lezen over de BurgerTop die op zaterdag 28 januari 2017 in Venray plaatsvindt. In de tussentijd hebben wij niet stilgezeten. Daarom praten wij je graag bij over de ontwikkelingen en stappen die we hebben gezet.

Projectteam rollen
De eerste bijeenkomst met geïnteresseerde projectleden heeft onlangs plaatsgevonden en meerdere personen hebben met veel enthousiasme ‘ja’ gezegd om samen met ons de BurgerTop tot een succes te maken. Dit zijn allemaal mensen die geloven in het samen creëren en realiseren van zaken die wij als burgers belangrijk vinden voor Venray.

Welke rollen vervullen deze personen dan zoal: communicatie, ICT, facilitair, gespreksleiders, fotograaf, ontvangst van gasten. Dit zijn nog lang niet alle mogelijke rollen. Op de dag zelf hebben we ruim 120 mensen nodig om alles soepel te laten verlopen.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden om plaats te nemen in het projectteam of om een rol op de dag zelf te vervullen, dan horen wij graag van je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ambassadeurs
Het is belangrijk dat de BurgerTop breed gedragen wordt in Venray. Daarvoor hebben wij al diverse ambassadeurs aan ons weten te verbinden. Zij dragen samen met ons het initiatief naar buiten toe uit en blijven met ons meedenken op de weg naar de BurgerTop. In het volgende artikel stellen wij onze ambassadeurs graag aan je voor.

Stichting
Het spreekt voor zich dat wij alles goed geregeld willen hebben en zo ook de juridische en financiële zaken rondom de BurgerTop Venray. De stichting is in oprichting bij Mathijsen en Weijs notarissen en de rol van penningmeester wordt vervuld door Piet Swinkels van SAFE Administraties.

Aanvullend op deze stappen waren wij verheugd om onze plannen rondom de BurgerTop aan het presidium (de ‘agendacommissie’ van de gemeenteraad) te presenteren. Daaruit is naar voren gekomen, dat de raadswerkgroep Burgerparticipatie wil kijken op welke manier de verbinding met elkaar gevonden kan worden.

En naast alle organisatorische ontwikkelingen is het voor ons een enorme energieboost om te merken met welk enthousiasme de BurgerTop in Venray wordt ontvangen. De vele positieve reacties bevestigen ons dat Venray klaar is voor haar eerste BurgerTop.

Ook in de zomerperiode bouwen wij verder aan het fundament voor de BurgerTop Venray.

Heb jij specifieke vragen rondom de BurgerTop Venray, mail ons dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je hoort spoedig van ons. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Boeiend
  • Lees 1821 keer
terug naar boven