Zijn alle eieren wel gevonden?

Met 4 volwassenen liepen we achter mijn neefje aan dit weekend. Hij droeg een plastic bakje met daarin reeds drie chocolade eitjes en een holle paashaas. Oma riep af en toe 'warm, warm' of met een iets zwaardere ondertoon 'koud!' waarop mijn neefje een vaak te rigoureuze beweging naar links of rechts maakte, waardoor hij eerder verder dan dichterbij de volgende verrassing kwam te staan.

Twee tantes en een opa volgden hem op de voet en genoten van het schouwspel. Stiekem zouden zij ook nog verrast willen worden met een zoektocht die hen spelenderwijs naar lekkers toe mag leiden. Helaas, wij volwassen lui hebben geleerd hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt. De paashaas bestaat niet. Iets wat ik nog steeds betreur. Is er dan niemand die één weekend in het jaar een pratend konijn wil zijn? De zwarte piet van het voorjaar?

Het grasveldje in mijn achtertuin waar dit plezier mocht plaatsvinden is inmiddels leeg. Althans, dat dacht ik. Toen ik de tuinstoelen op had geborgen in de schuur en ik terug de keuken in liep ontdekte ik dat mijn schoenen wel hele smerige bruine sporen nalieten op de witte tegels. Eerst dacht ik dat het kattenstront was en ik wilde direct vloeken op de buurvrouw. Het zou niet baten, maar misschien wel een beetje opluchten. Alleen wordt kattenpoep niet in een aluminium felgroen wikkeltje verpakt. Verrassing!! Met een glimlach peuterde ik het paasei onder mijn schoen uit.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Boeiend
  • Lees 2329 keer
terug naar boven