Hoe is het bij U met de energierekening gesteld?

Energie besparen is al enkele jaren een hot thema en dat zal de komende jaren niet anders worden. Zo zet de Nederlandse overheid in op energiebesparing en meer gebruik van duurzame energie. Gemeente Venray heeft zelfs als doel om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn.

Nu begrijpen wij maar al te goed, dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet en niet meer weet waar u op moet letten bij de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe verlichting, of het verbouwen van uw woning. Om u daarbij te ondersteunen is in Venray het netwerk Venray Energiezuinig in 2011 opgestart. Een netwerk waarin Gemeente Venray en diverse bedrijven uit Venray de krachten bundelen.

Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken, is sinds november 2013 het energieloket geopend. U kunt met al uw vragen bij het energieloket terecht. Dit energieloket is iedere maandag van 12.00 tot 20.00 uur en donderdag van 9.00 tot 13.00 uur te bezoeken bij de Gemeente Venray, aan de informatiebalie. Deze balie bevindt zich bij de publieksdiensten. U kunt het energieloket bezoeken, zonder daar eerst een afspraak voor te maken.

Besparing
Energie besparen is soms al te realiseren door kleine aanpassingen door te voeren. Begin 2014 eens met het uitzetten van allerlei apparatuur in plaats van het in de standby te zetten. Het sluipverbruik van allerlei apparatuur, zoals de pc, tv, radio, modem, router, scanner, printer, koffiezetapparaat en satellietontvanger, neemt een kleine 10% van het totale elektriciteitsverbruik in huis voor haar rekening. Zo’n 6% hiervan kun je besparen door apparaten uit te zetten.

Energiescan
Wilt u grotere stappen kunnen maken in het energiezuinig maken van uw woning, dan adviseren wij veelal om eerst een energiescan te maken. Aan de hand van deze energiescan, kunt u gerichter keuzes maken in het doorvoeren van energiebesparende maatregelen en het zelf opwekken van duurzame energie. De aanwezige kennis bij de deelnemers van Venray Energiezuinig, maakt dat wij een volledig op uw situatie toegespitst advies kunnen opstellen. En natuurlijk kunnen deze bedrijven ook de eventuele aanpassingen in uw woning of ieder ander pand uitvoeren. Voor de energiescan bent u bij Venray Energiezuinig aan het juiste adres.
Mocht u meer willen weten over Venray Energiezuinig of een energiescan willen laten uitvoeren, bezoek dan het energieloket. Onze website www.venrayenergiezuinig.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Energieloket Venraylogo
Geopend op maandag van 12.00 tot 20.00 uur en donderdag van 9.00 tot 13.00 uur.
Te bezoeken zonder afspraak.
Locatie: Gemeente Venray.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Boeiend
  • Lees 1974 keer
terug naar boven