Logo
Print deze pagina

Joseph H. J. Aldenzee - Je moet het lef maar hebben!

Het nieuwe jaar is begonnen en vanaf 1 januari krijgen we allemaal te maken met hele grote veranderingen. Wat je ook bent of wat je ook doet, niemand zal eraan ontsnappen, de werkenden en niet werkenden, de scholieren, studenten, AOW’ers en WAO’ers, de bijstandsgerechtigden en de hulpbehoevenden.

De nieuwe participatiemaatschappij vraagt meer, dan alleen dat je het in je portemonnee voelt. Het afgelopen jaar zijn bedrijven massaal omgevallen en de kranten klagen steen en been met teruglopende advertentie inkomsten en teruglopende abonnees. Maar niet in Venray! Venray bloeit, want er ligt in een nieuwe krant in de brievenbus. En nog gratis ook!
Je moet in het digitale tijdperk het lef maar hebben, om een krant te beginnen, terwijl al het nieuws vanuit je luie stoel met je iPhone in je hand zomaar je hersenpan in kan worden geslingerd. Maar niet dit nieuws uit Venray en omgeving, dat wordt nieuws waar je wat aan hebt beloven de makers plechtig. Nieuws vanuit je achtertuin, want als we weten wat er leeft en wat er speelt en daar volop in meedoen, dan hebben we pas echt een participatiemaatschappij. En dat lef tonen de makers van deze krant.
Elke week zal deze column worden voorzien van spraakmakende berichtgeving waarin het thema zal zijn: “ Dat boeit niet!”. De zin en de onzin in de wereld van politiek, cultuur, sport, gezondheid uitgaan en zakelijke beslommeringen, met de hoop, de verwachting en veronderstelling dat het wel boeit!

Maar wat is een column eigenlijk? Een column is een korte tekst waarin de auteur zijn mening weergeeft, liefst met humor en op licht provocerende wijze. De Dikke van Dale rept over een kritische bijlage. Als dat laatste het geval zou zijn moet ik er als ras pessimist niet eens aan beginnen. Leo Janssen, een befaamd oud politicus uit Venray heeft 30 jaren geleden al eens tegen mij gezegd: ”Als je het nu niet kan veranderen waarom zou je dan geen biertje gaan drinken? En daar beginnen we, dan maar mee. Proost! Op het nieuwe jaar en de nieuwe krant.

Joseph H. J. Aldenzee.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Column
  • Lees 3611 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020