Robert Hermans uit Swalmen bedenkt het origineelste Wagyu gerecht

Een tijdje terug stond in Venray boeit! de oproep dat Mister Wagyu op zoek was naar het origineelste Wagyu gerecht. Dat er oneindig veel mogelijkheden zijn met dit culinair en heerlijk vlees bewees wel het aantal inzendingen. Uit al deze recepten heeft Mister Wagyu het recept van Robert Hermans uit Swalmen gekozen als winnaar. Zijn originele recept is: Heerlijke stoverij van Wagyu vlees, Sherry en Cashewnoten. Hij wint hiermee een rondleiding voor 4 personen bij Mister Wagyu. Tijdens de rondleiding mogen ze de Wagyu masseren met de massageborstel en krijgen ze heerlijke hapjes en drankjes geserveerd. Verder wordt het recept geplaatst op de sites van Mister Wagyu en Venray boeit! en krijgt het recept speciale aandacht in onze krant. Namens Venray boeit! feliciteren wij Robert Hermans met deze prijs en wij wensen hem alvast heel veel plezier bij Mister Wagyu. Via deze weg bedanken wij, ook namens Mister Wagyu, iedereen die aan deze wedstrijd heeft meegedaan. Hieruit kunnen we concluderen dat er veel culinaire mensen in deze regio wonen.

Heerlijke stoverij van Wagyu vlees, Sherry en Cashewnoten

Ingrediënten:
500 gr Mister Wagyu Sukade
2 a 3 uien
1 pak Japanse rijst
200 dl Wagyu bouillon getrokken met verse kruiden en een Wagyu burger
5 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels droge sherry
2 eetlepels suiker
1 theelepel witte wijn
2 bosuitjes, fijngesneden
250 gr oesterzwammen

Bereidingswijze:
• Kook de Japanse rijst. Laat het zo’n 20 minuten zacht koken met de deksel op de pan, totdat het water verdampt is.
• Snij intussen het vlees in dunne reepjes. Echt zo dun als je kan. Snij de ui in dunne halve ringen. Doe de krachtige Wagyu bouillon, sojasaus, suiker, droge sherry en witte wijn in een grote pan, doe de ui erbij en breng aan de kook. Kook de ui ongeveer 5 minuten tot hij zacht is. Doe dan de vleesreepjes erbij en kook dit al omscheppend een paar minuten.
• Wagyu vlees mag lekker rosé zijn!
• Inmiddels is je rijst gaar. Verdeel de rijst over 4 kommen en verdeel het vleesuienmengsel over de rijst. Giet per kom een paar eetlepels van het kookvocht erover. Garneer met de fijngesnipperde bosui en wakame.
• Strooi er wat knapperige cashewnoten over....En natuurlijk opeten met stokjes!

Ik wens jullie smakelijk eten!

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Culinair
  • Lees 1474 keer
terug naar boven