Bak jij de lekkerste appeltaart van Noord Limburg?

Iedereen kent natuurlijk ‘Heel Holland bakt’ en op 17 februari start de Limburgse variant ‘Heel Limburg bakt’. Op 7 verschillende horecalocaties in Limburg kun je jouw zelfgemaakte appeltaart presenteren. Een leuke bakwedstrijd voor iedereen in deze regio.

Jureren van de taart
Een deskundige jury, bestaande uit professionele bakkers uit de regio, beoordelen de huisgemaakte taarten op uiterlijk, smaak, afwerking en creativiteit. De winnaar van de voorronde gaat door naar de Grote Finale op zondag 10 april bij Pannenkoekenrestaurant Hagerhof in Venlo.

Aanmelden
Aanmelden kan door te mailen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.%20" target="_blank"> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam, adres, leeftijd en de locatie (zie hieronder) waar je deel wilt gaan nemen. De enige voorwaarde is dat er appels in je baksel zitten en dat hij gebakken wordt in een springvorm tussen de 20-26 cm doorsnee.

De voorrondes zijn op:
• woensdag 17-2: De Staatsie/Station Horst -Sevenum
• woensdag 24-2: De Bekkerie - Boekend
• woensdag 2-3: Hagerhof - Venlo
• woensdag 9-3: De Ringoven - Panningen
• woensdag 16-3: Beej Moore - Horst
• woensdag 23-3: ’t Huukske - Venray
• woensdag 30-3: de Fabriek – Maasbree

Een voorronde houdt in dat je tussen 13.00 - 14.00 uur je appeltaart op de locatie inlevert. Deze wordt gejureerd en om 15.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. Naast de 7 locatiewinnaars worden er nog 3 wildcards weggegeven voor de finale.

Rendiz
Rendiz is de organisatie in Noord- Limburg die deze 7 horeca-locaties heeft opgezet en waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het team medewerkers bestaat o.a. uit zorgprofessionals, cliënten met bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, deelnemers die in een re-integratietraject zitten of mensen die d.m.v. vrijwilligerswerk werkervaring op willen doen.

De prijzen
De hoofdprijs is een workshop ‘(H) eerlijk, ambachtelijk brood bakken’ o.l.v. Bakkerij SpeldeTomp uit Maasbree, een waardecheque van Pannenkoekenrestaurant Hagerhof t.w.v. € 50,- en een gesigneerd boek van Robèrt van Beckhoven (jurylid Heel Holland Bakt). De tweede prijs is ook deelname aan de workshop en een waardecheque van Pannenkoekenrestaurant Hagerhof t.w.v. € 25,-. De derde prijs is een prachtig bakpakket van de Stijlfactorij.

Kijk voor meer informatie over de bakwedstrijd en het wedstijdreglement op www.facebook.com/ Heel-Noord-Limburg-Bakt. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Culinair
  • Lees 1491 keer
terug naar boven