Logo
Print deze pagina

Opening distilleerderij

1 mei is er een inloopdag bij distilleerderij van Welie. Na jaren van voorbereiding opent Leon de authentieke distilleerderij in de boomgaard. Hier produceren ze onder eigen merk likeuren en borrels van hun eigen gekweekte fruit.

Van Welie is al jarenlang een fruitbedrijf met daarbij een boerderijwinkel. Zoon Leon is zich gaan specialiseren om van de appels en peren die ze zelf verbouwen heerlijke drankjes te maken. Hij is met zijn 22 jaar de jongste stoker van Nederland.

Hij maakt vruchtenalcohol op natuurlijke basis dus geen chemische alcohol. Dat dit heel serieus is blijkt wel uit het feit dat ze een subsidie hebben gekregen van innovatie en ontwikkeling vanuit de provincie. Zij worden hiermee producent en groothandel en pakken het dus groots aan.

Op afspraak is het mogelijk om een rondleiding te krijgen, zodat je kunt zien wat er gemaakt wordt. Ook is er een mogelijkheid voor proeverijen voor een personeels- of familiefeest. Dit kan voor minimaal 10 en maximaal 40 personen. Eventueel in samenwerking met brasserie Effe in Overloon.

In de toekomst willen ze eventueel nog van andere soorten dan appels en peren drank gaan maken. Denk hierbij aan blauwe bes, abrikoos, aardbei en ASPERGES.

Nieuwsgierig geworden? Dan bent U van harte welkom op onze inloopdag op 1 mei.

Distilleerderij Van Welie
Stevensbeekseweg 9
5844 AB Stevensbeek
Tel 0485-381394
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Culinair
  • Lees 2233 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020