Rooj aan de Kook! Speciaal

In de tijd waarin kookprogramma’s welig tieren en kookboeken sneller over de toonbank vliegen dan zoete broodjes op een Suikerfeest, is kokkerellen een hot item geworden. Een nieuw Venray’s kook-evenement is dan ook geboren, waarover iedereen nu al enthousiast is. Rooj aan de Kook!

Wat is Rooj aan de Kook?
Op zaterdag 03 mei a.s. zal elke deelnemer een voor- òf hoofd- òf nagerecht in eigen omgeving koken voor 6 personen. Dat is inclusief de keukenprins(es) zelf en eventuele partner. Welke gang dat zal zijn, horen de deelnemers pas een week vooraf van de organisatie. Elke gang wordt op een ander adres genuttigd! Bij wie dat zal zijn, wordt pas op de avond zelf bekend gemaakt, want op elk adres komt een envelop op naam van elke deelnemer te liggen met daarin het adres waar je naar toe moet voor de volgende gang. Je zit dus telkens met 4 andere gasten aan tafel, wat neerkomt op 12 verschillende personen waarmee je dineert over de gehele avond.

De voorpret zal meteen beginnen na het aanmelden als deelnemer voor deze unieke uitdaging. Maanden van te voren zal je bezig zijn met de voorbereidingen en voorpret. Kookboeken zullen er op nageslagen worden op zoek naar een overtreffend gerecht, want je wilt natuurlijk van goeden huize komen. Je zult je afvragen welke culinaire uitspattingen jij kan verwachten? En waar kom jij die avond allemaal terecht? Stel: er zijn 100 deelnemers, dat betekent dat de (kook)temperaturen in maar liefst 50 verschillende keukens in Venray en omgeving gelijktijdig zullen oplopen. Allemaal met hetzelfde doel! Een gezellige, spannende, maar vooral ook inspirerende avond, waar jij je kookkunsten kunt afmeten aan die van andere deelnemers, waar je nieuwe mensen leert kennen of oude bekenden eens op andere wijze leert kennen. Ook leuk voor de vrijgezellen onder ons aldus.

Wedstrijdelement
De dag start als volgt. Tussen 17.00 en 18.00 uur krijgen degenen die het hoofd- of nagerecht gaan maken een envelop in de brievenbus gestopt, waarin het adres staat vermeld waar zij het voorgerecht gaan nuttigen. Degenen die het voorgerecht gaan maken, weten dat al, want zij maken dat immers op hun eigen woonadres. Om 19.15 uur zit iedereen in de startblokken, want dàt is het moment dat je eindelijk de envelop mag openmaken en bekend wordt, waar je zult beginnen. Het is de bedoeling, dat men het adres geheim houdt, zo blijft de verrassing groot. Alle adressen liggen maximaal op een kwartier fietsafstand.
Een kwartier later belt men aan op het adres uit de envelop. Na een korte kennismaking of begroeting, wordt het voorgerecht door de gastheer/-vrouw uitgeserveerd. De enveloppen met daarin de locatie voor het hoofdgerecht mogen pas dan worden opengemaakt.

Om 20.30 uur vertrek je naar de degene die voor jou het hoofdgerecht heeft gekookt, waar een kwartiertje later aan begonnen wordt. Als het hoofdgerecht achter de kiezen zit, maak je de envelop open om te ontdekken, waar je naar toe moet voor het nagerecht. Je stapt hiervoor om 22.00 uur weer op de fiets, de lepel voor het toetje kan dan opgepakt worden om 22.15 uur.
Aan het eind van elke gang is het gerecht beoordeeld door de gasten. Om 23.15 uur gaat iedereen richting Culinair Creatief, Keizersveld 20 te Venray voor de finale, de supergezellige naborrel tot 02.00 uur.

De ‘beste’ 3 koks winnen een kookworkshop bij Culinair Creatief. Daarnaast zal een gratis loterij worden gehouden, waar mooie prijzen zijn te winnen, gedoneerd door Wolff Jeans, Bakker Bart, Zowyzo, Welcome bij Kivits, Herberg de Klomp, De Beejekurf, Keukencentrum Peter Nellen, Oostendorp Auto Venray. Peel en Maas is drukwerk en mediasponsor van Rooj aan de Kook.

Rooj aan de Kook is - zoals je ziet - een spannend evenement, wat je zeker niet wilt missen. Ben jij overtuigd van jouw kookkunsten en durf jij deze concurrentiestrijd aan? Meld je dan aan als deelnemer op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! De spelregels en overige info over Rooj aan de Kook kun je vinden op culinaircreatief.nl en op facebook/roojaandekook.

 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Culinair
  • Lees 2459 keer
Meer in deze categorie: Dé Tapas Proeverij »
terug naar boven