Tien vragen aan Hans Holtackers van Asteria

BIOGRAFIE
Geboren: 28 augustus 1970
Woonachtig: Oostrum
Getrouwd met: Veronique

Opleiding: Consumptieve techniek Hamert in Wellerlooi, SVH leerlingstelsel restaurantkok
Loopbaan: Tijdens mijn opleiding ben ik begonnen als leerling bij Hotel-restaurant Verstralen in Wanssum, ver-volgens ben ik leerling geweest bij De Kooi in Wanssum, De Grote Waaij in Well en Het Groene Woud in Horst. Na het afronden van mijn opleiding ben ik begonnen als zelfstandig werkend kok bij De Neerhof in Kessel. Daarna ben ik als zelfstandig werkend kok in dienst gekomen bij Hotel Asteria waar ik in 12,5 jaar ben doorgegroeid van sous-chef naar chefkok. Na een uitstapje bij de Rooijerie in Venray en Niens in Maasbree ben ik sinds 2010 weer als chefkok werkzaam bij Hotel-Restaurant Asteria Venray.

DE 10 VRAGEN AAN……. Hans Holtackers

1. Waar haal jij je culinaire inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie vooral uit het eten bij collega’s, maar ook van internet en tv programma’s. Samen met mijn team probeer ik veel gerechten uit en we proberen daarmee een gevarieerd menu samen te stellen voor onze gasten.

2. Wie is jouw culinaire held?
Als leerling heb ik ooit mogen eten bij Cas Spijkers, dat vond ik een fantastische ervaring. Daarnaast heb ik veel geleerd en te danken aan Gert-Jan Bieneman, de chef-kok van Hotel Asteria toen ik daar voor het eerst begon.

3. Hoe onderscheid jij je van andere chefs?
Samen met mijn team werk ik met mooie en verse producten. Wij zijn ook erg veelzijdig bij Hotel Asteria, de ene dag sta je te koken voor 10 personen, de andere dag kook je voor 500 personen. Door een goede prijs/kwaliteit verhouding zorgen wij ervoor dat iedereen tevreden de deur uitgaat. Wij werken ook altijd met seizoensproducten, zoals we binnenkort natuurlijk de asperges krijgen en in de zomer weer de mosselen serveren.

4. Welke trends spreken je momenteel erg aan?
Ik hou van puur koken, dus mooie gerechten zonder te veel poespas. Een andere trend is dat gasten van alles willen uitproberen, wij spelen hier op in door een proeverijmenu aan te bieden, waarbij gasten per gang verschil-lende smaken op diverse bordjes gepresenteerd krijgen.

5. Is er iemand in het bijzonder, waar je voor zou willen koken?
Ik kan eigenlijk zo niet iemand in het bijzonder bedenken. Ik wil graag dat iedereen zich in ons restaurant welkom voelt en hoop dat iedereen geniet van de gerechten die wij hen presenteren.

6. Heb je het gevoel dat Nederland culinairder wordt?
Jazeker, dat zie je ook duidelijk aan het aanbod van eten in de supermarkt. Daarmee kunnen mensen ook thuis een uitgebreide maaltijd op tafel zetten. Je ziet tegenwoordig ook veel hobbykoks die thuis ook een uitgebreide keuken hebben met moderne apparatuur.

7. Zijn er producten, die je zelf niet lust of eet. En zo ja, werk je daar dan wel of juist niet mee?
Iets ‘niet lusten’ ken ik niet, maar ik heb natuurlijk wel zo mijn voorkeuren. Zo zie je mij zelf niet snel varkenslever of schimmelkaas eten. Wij werken natuurlijk wel met alle producten omdat iedereen z’n eigen smaak heeft.

8. Als je morgen een grote geldprijs zou winnen, zou je dan stoppen met koken als je broodwinning?
Ja hoor, dan zou ik gaan genieten van meer vrije tijd, maar ik zou wel blijven hobbyen in de keuken omdat ik het echt een geweldig vak vind.

9. Een kok heeft weinig vrije tijd. Is dat de moeite waard voor je passie?
Om in de woorden van Johan Cruijff te spreken; ieder nadeel heeft zijn voordeel. Je hebt als kok een andere ver-deling van je vrije tijd, maar omdat wij 7 dagen per week open zijn, blijft er toch altijd wel tijd over voor je gezin. Ik heb daarin de balans goed kunnen vinden dus vind het geen probleem om bijvoorbeeld bij feestjes ’s avonds wat later aan te sluiten.

10. Heb je een gouden tip voor onze lezers?
Blijf vooral genieten van eten en drinken en neem hier ook de tijd voor!

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Culinair
  • Lees 2683 keer
terug naar boven