Logo
Print deze pagina

Mike Weerts speelt eerste hoofdrol en maakt debuut als coproducent ‘Ik geloof allang dat als je echt iets wilt, het ook te realiseren valt’

Vanaf 2 juni is de nieuwe film ‘Of ik gek ben’ te zien in de bioscoop en de hoofdrol wordt gespeeld door acteur Mike Weerts uit Overloon. Mike speelt Benjamin. Deze succesvolle, jonge kunstenaar is compleet de weg kwijt als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Mike Weerts speelt zijn eerste hoofdrol en is tevens coproducent. ‘Of ik gek ben’ is gebaseerd op de debuutroman van Michiel Stroink. Initiator van het project is Mike Weerts; hij wist na het lezen van het boek onmiddellijk: ‘hier moet een film van komen.’ Mike Weerts: ‘In 2012 kocht ik het boek en vanaf dat moment is het grootste avontuur in mijn carrière begonnen. Ik besloot een speelfilm te willen maken. Inmiddels 4 jaar later en een hele trip, veel wijsheid en ervaringen rijker, is de film af.’ Samen met regisseur Frank Lammers, producent Marc Bary en coproducenten Guirec van Slingelandt en Daniel Koefoed heeft hij de weg afgelegd. ‘Ik ben blij dat ik Frank destijds gevraagd heb de regie op zich te nemen. Met zijn talent heeft hij deze film naar zich toe getrokken. Het is zijn film, zijn visie op het verhaal en op de personages. Aan de zijlijn mochten wij af en toe meedenken maar hij wist van meet af aan wat voor een film dit moest worden. Hij heeft me opnieuw leren spelen en heeft zich in mijn ogen bewezen als een superieur acteur/regisseur. Hij heeft registers opengetrokken waarvan ik niet wist dat ik ze in me had.’ Verdere rollen zijn onder andere voor Matteo van der Grijn, Tibor Lukács, Dennis Grotenhuis, Maarten Heijmans, Valerie Pos, Yannick Jozefzoon en Sanne Langelaar. De laatste zingt ook de soundtrack van de film ‘De regenboog’.

Na 4 jaar is het moment dan daar. De film gaat publiekelijk. Het is nu aan de toeschouwer. ‘Ik geloof allang dat als je echt iets wilt, het ook te realiseren valt. Een bioscoopfilm maken in Nederland is geen gelopen race, maar wat ben ik blij dat ik door heb gezet en ben trots op het resultaat. We hopen echt dat je van deze film geniet. We hebben zoveel liefde, strijd en passie in deze film gelegd. Hoe dan ook ben ik een van de gelukkigste mensen op aarde op dit moment… ’of ik gek ben’, aldus Mike Weerts.  

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Cultuur
  • Lees 2501 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020