‘Kleur&Kracht’ speciaal voor vrouwen die willen ontmoeten en verbinden

Na het succes van vorig jaar in de Schouwburg, vindt dit jaar voor de tweede keer ‘Kleur&Kracht’ plaats op 17 september in de Witte Hoeve. Dit is een evenement speciaal voor vrouwen die zich betrokken voelen bij de multiculturele samenleving. Welke kleur maakt niet uit! Alle kleuren zijn welkom! Welke kracht zet jij in? Welke kracht heb je nog nodig?

We leven in een multiculturele samenleving. In Venray wonen wel 75 verschillende nationaliteiten. Het is belangrijk dat daar meer verbindingen tussen ontstaan, want zij leven vaak meer naast elkaar dan met elkaar. Dat is erg jammer, want we kunnen zoveel van elkaar leren. We hebben elkaar ook nodig. We moeten naar een participatie samenleving en dan is het goed als we meer van elkaar weten. Als we elkaar kennen, zodat we ook bij elkaar aan kunnen kloppen als dat nodig is. Vrouwen zijn de idealen personen om verbindingen te leggen. Ook al zijn er verschillen in afkomst, achtergrond of religie, er zijn ook zoveel overeenkomsten. Dat hoeft geen belemmering te zijn om elkaar te accepteren, zolang ze elkaar in de eigen waarde laten. Andere evenementen zijn vaak gericht op een specifieke groep vrouwen. Sommige evenementen spreken de multiculturele vrouw niet aan. Kleur&Kracht is voor alle vrouwen.

Naast ontmoeting en verbindingen leggen is er ook aandacht voor empowerment en ondernemerschap door middel van workshops en stands. Ondernemende vrouwen in Venray (en omgeving) wordt een podium en een kans om te netwerken geboden. Op grote beurzen is een standplaats vaak erg duur en niet rendabel voor een kleine ondernemer. Tot slot zijn er ook optredens en een talkshow waar rolmodellen aan zullen deelnemen en wat gehost zal worden door een ander rolmodel.

Omdat het nadrukkelijk niet gaat om een commercieel evenement is er financiële ondersteuning nodig. Een deel daarvan is al toegekend door Wonen Limburg en een landelijk fonds. Voor een ander deel zijn we via crowdfunding op zoek naar donateurs die hun naam aan dit project willen verbinden omdat zij het belang inzien van meer verbindingen tussen verschillende culturen.

Meer informatie over het project en de crowdfuding is te vinden op deze website.

Kleur&Kracht zal plaatsvinden op zaterdag 17 september van 12.00 tot 18.00 uur in conferentie- & partycentrum De Witte Hoeve in Venray! Het is een project van Stichting Nieuwemoskee Live in samenwerking met Brug in de Wijk. De organisatie en coördinatie is in handen van Amina Sebbar van Buro Prinor. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Cultuur
  • Lees 2439 keer
terug naar boven