Daimy Lotus vertegenwoordigt Limburg tijdens de Sena Performers POPnl Award 2016

De veertien afgevaardigde deelnemers van de Sena Performers POPnl Award 2016 zijn bekend. Voor Limburg staat de uit Venray afkomstige Daimy Lotus op zaterdag 27 augustus in de Melkweg. Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de Sena Performers POPnl Award 2016 wint.

Daimy Lotus
De pas 20-jarige zangeres en songwriter Daimy Lotus vond het van jongs af aan al heerlijk om in de spotlights te staan. Toen Daimy vijf was stond ze al op straat te zingen tijdens de jaarlijkse boerenmarkt in het dorp waar ze destijds woonde. Daimy heeft altijd gedanst, gezongen en muziekles gehad. Sinds 2009 is ze ook actief bezig met het schrijven van haar eigen nummers, welke door de jaren heen steeds meer geïnspireerd zijn door new soul, pop, R&B en elektronische muziek. Tijdens haar deelname aan talentenprogramma’s Kunstbende en Popsport deed Daimy veel podiumervaring op, momenteel studeert ze zang en songwriting bij Codarts in Rotterdam. Ze is een energieke en wilskrachtige jongedame met overtuigende performances. Desondanks heeft ze ook een zeer emotionele en breekbare kant, welke terug te horen zijn in haar eerlijke songs.

Daimy heeft samen gewerkt met verschillende artiesten en producers zoals Tienus (Dotan, Kygo), Skiggy Rapz en Rupert Blackman. Daimy heeft inmiddels drie singles en een EP genaamd ‘15’. Drie nummers van de EP zijn terug te horen in de seasonal commercials van het kledingmerk DEPT, waarmee Daimy in 2014 een samenwerking is aangegaan. In april vorig jaar werd Daimy uitgeroepen tot ‘Serious Talent’ door de nationale radiozender 3FM. Momenteel richt Daimy zich op het schrijven van veel nieuw materiaal en is ze actief als co-writer en topliner.

Prijzen
De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een bijdrage van € 5000 uit het Sena Muziekproductiefonds, promotiefoto`s en de Muzikantengids. Ook dit jaar is er weer de Sena Performers Publieksprijs.
De favoriete band van het publiek wint een geldbedrag ter waarde van € 3000 uit het Sena Muziekproductiefonds.

De Sena Performers POPnl Award
De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival waar bezoekers op één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien in twee zalen van de Melkweg. De Award is onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam die plaatsvindt op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus op het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark in Amsterdam. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Cultuur
  • Lees 2462 keer
terug naar boven