Logo
Print deze pagina

Collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen

Zorg is duur en soms onverwacht nodig. Een goede zorgverzekering is daarom belangrijk. U staat dan niet voor onverwachte of hoge kosten als u zorg nodig heeft. De gemeente Venray biedt mensen met een laag inkomen een goede, collectieve basisen aanvullende zorgverzekering aan bij VGZ. De aanvullende verzekering vergoedt onder andere fysiotherapie en oefentherapie, brillen en lenzen, hoortoestellen, steunzolen, tandartskosten en de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Voor wie?
Iedereen in Venray met een laag inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimum en geen of een beperkt eigen vermogen mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente Venray.

Heeft u hoge zorgkosten?
De gemeente ondersteunt ook in 2016 mensen met extra zorgkosten. Zo betaalt zij mee aan de premie van het meest uitgebreide pakket van de collectieve zorgverzekering. In dit pakket is het verplichte eigen risico van 385 euro per jaar meeverzekerd. U betaalt dan helemaal geen eigen risico. Heeft u hoge zorgkosten, omdat u bijvoorbeeld chronisch ziek of gehandicapt bent? Dan is deze verzekering wellicht een goede keus voor u.

Aanvragen en informatie
Kijk voor meer informatie op www.venray.nl bij producten en diensten. Hier kunt u nakijken of u in aanmerking komt voor de verzekering en hoe u deze aanvraagt. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Gemeente
  • Lees 1829 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020