Koninklijke onderscheiding voor Eef Zeelen

Locoburgemeester Jan Loonen heeft een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Eef Zeelen (71) uit Venray. De heer Zeelen ontving de onderscheiding ter gelegenheid van het Nieuwjaarstoernooi in het Bouledrome.

Eef Zeelen is de afgelopen jaren op een intensieve manier betrokken geweest bij de jeu de boules sport. Vele jaren was hij voorzitter van JBC 80 Venray. Naast de algemene leiding van de vereniging organiseerde hij wedstrijden en toernooien, onderhield de contacten met de media en representeerde de club bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond. Naast JBC 80 Venray kent de gemeente Venray nog zes andere jeu de boules verenigingen. Door het gebrek aan een goede binnen accommodatie was er nagenoeg geen gelegenheid om in de periode november tot maart de sport te beoefenen. De vraag hiernaar werd echter steeds groter. In 2007 werd dan ook door een werkgroep onder voorzitterschap van Eef Zeelen de aanzet gegeven tot het realiseren van een Bouledrome, een binnen- en buitenaccommodatie waar alle verenigingen gehuisvest kunnen worden, wedstrijden en toernooien kunnen plaatsvinden en overige activiteiten in relatie tot de jeu de boules sport georganiseerd kunnen worden. De werkgroep werd in 2009 een stichting, eveneens onder voorzitterschap van Zeelen. Een intensief traject van overleg met de diverse verenigingen en gemeente (de keuze van een geschikte locatie, de ontwikkeling van de plannen, de financiering, de bouw, het opstellen van een beleidsplan etc.) volgde. De accommodatie werd in het najaar van 2012 in gebruik genomen.

Eef Zeelen is verder als scheidsrechter, wedstrijdleider en docent actief geweest voor de Nederlandse Jeu de Boules Bond (2010- 2014). De Bond spreekt haar waardering uit voor de positieve en kwalitatief hoogstaande trainingen die hij verzorgde.

Eef Zeelen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Gemeente
  • Lees 1753 keer
terug naar boven