Zonnig Zeker Venray verlengd de inschrijving tot 1 februari 2016

Sinds de campagnestart in oktober en na de twee drukbezochte informatiebijeenkomsten in het gemeentehuis hebben zich inmiddels meer dan 530 huishoudens aangemeld. Een groot succes! De organisatie Zonnig Zeker Venray heeft besloten de inschrijftermijn te verlengen tot 1 februari 2016. Ook bij Venray Energiezuinig hebben zich reeds meer dan 100 mensen voor advies gemeld.

Rendement en terugverdientijd
Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen was nog nooit zo aantrekkelijk als nu. De terugverdientijden zijn tegenwoordig 5 tot 7 jaar. Dat betekent dat men na 7 jaar gratis groene stroom heeft. Het financiële rendement op de investering is gemiddeld 12% per jaar. Bovendien kan iedereen de btw over de aanschaf terugvragen bij de Belastingdienst. Welke (spaar)bank kan daar tegenop?

Registratie belangstelling
Registratie op www.zonnigzeker.nl/venray verplicht tot niets. Na het opgeven van de interesse op de website krijgt men van de leverancier Zonnemarkt een vrijblijvende maatwerkofferte. Met behulp van zeer geavanceerde digitale technieken kan op afstand het dak exact in beeld worden gebracht en een panelenindeling worden gemaakt. Uiteraard kan men contact opnemen met vragen en wensen, en desgewenst voor huisbezoek. Andere energiebesparende maatregelen met Venray Energiezuinig? Wil men andere energiebesparende maatregelen treffen dan (alleen) het plaatsen van zonnepanelen? Denk bijvoorbeeld aan het isoleren (dak-, gevel- en vloerisolatie of HR++ glas) van de woning, of aan het plaatsen van een hoogrendement cv-ketel, warmtepomp of infraroodverwarming. Dan kan men terecht bij Venrayse bedrijven, die actief zijn binnen het collectief ‘Venray Energiezuinig’. Contact kan via www.venrayenergiezuinig.nl. Ook kan men advies en begeleiding krijgen om de woning geheel energieneutraal te maken.

Duurzaamheidsfonds provincie Limburg
In Limburg bestaat de mogelijkheden om via de provincie een goedkope duurzaamheidslening af te sluiten. Men betaalt de lening in 10 jaar terug tegen een zeer lage rente. Ook met zo’n lening is het Investeren in zonnepanelen zeer lucratief.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Gemeente
  • Lees 1816 keer
terug naar boven