Tweede proef parkeren van start

In Venray is nog tot en met zondag 31 januari het parkeren op alle openbare parkeerplaatsen helemaal gratis. Vanaf maandag 1 februari gaat de tweede proefperiode van start. Dan kun je tegen een gereduceerd tarief parkeren bij slagboomparkeerplaatsen en de parkeergarage en is het parkeren op alle andere openbare parkeerplaatsen gratis.

Vanaf maandag 1 februari kan de bezoeker kiezen tussen betalen voor een parkeerplaats op het Raadhuisplein, Blekersveld of in parkeergarage De Gouden Leeuw of gratis een plek zoeken in een parkeervak. Betaald parkeren in de garage of achter de slagboom kost in Venray € 1,- per uur en nooit meer dan € 3,- per dag. Op de informatieborden langs de singels zie je in één oogopslag of er nog een parkeerplaats vrij is.

Geef je mening
Tijdens de twee proefperioden verzamelt de gemeente zoveel mogelijk gegevens en ervaringen. Ook jouw mening telt: ga naar www.venray.nl, de knop ‘Parkeren’ en vul de enquête in. Alle informatie uit de proeven wordt aan de gemeenteraad aangeboden, samen met de voors en tegens van drie andere varianten om parkeren te reguleren.
Aantrekkelijk centrum
Doel van alle inspanningen is om een aantrekkelijk centrum te zijn en te blijven voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Daarbij trekt de gemeente samen op met centrumondernemers en andere belanghebbenden. Net als andere steden heeft ook Venray te maken met leegstaande winkels. Het reguleren van het parkeren is één van de middelen om leegstand tegen te gaan en een levendig centrum te behouden.

De tweede proef duurt totdat de gemeenteraad de nieuwe parkeerregels vaststelt. Dat gebeurt waarschijnlijk in mei. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Gemeente
  • Lees 1761 keer
terug naar boven