Website wordt belangrijkste kanaal van gemeente Venray

Niet alleen vragen van inwoners en bedrijven snel en goed beantwoorden, maar beter nog: voorkomen dat inwoners vragen hebben. Dat is het doel van de dienstverlening van de gemeente Venray. Belangrijke rol in de dienstverlening van de gemeente speelt de nieuwe Toptakenwebsite.

‘Waarvoor bezoekt een klant de website van de gemeente Venray?’ Die vraag stond centraal bij het inrichten van de toekomstige website. Uit onderzoek onder Venrayse klanten is vastgesteld waarvoor inwoners, bedrijven en instellingen de gemeentelijke website het meeste bezoeken. Dat zijn Toptaken. U moet dan denken aan zaken als een paspoort, verhuizing, vergunning of aanvraag van subsidie.

Sneller, eenvoudiger, goedkoper
Uit onderzoek blijkt dat het nog steeds erg lastig is om de juiste pagina te vinden. Of de informatie is veel gemakkelijker ergens anders te halen. Zoeken en vinden gaat straks sneller en eenvoudiger en tegen lagere kosten voor de gemeente. Het regelen van Toptaken via de website gaat sneller en de stappen die je daarvoor moet zetten op de website zijn eenvoudiger.

De klant bepaalt
Internet wordt steeds belangrijker en is inmiddels een basisvoorziening. Maar ook in 2016 zit niet iedereen in Venray op internet. Of u heeft liever iemand aan de telefoon. Dat kan. Internet heeft de voorkeur van de gemeente, maar u bepaalt hoe u met de gemeente in contact wilt komen: via internet, per mail, telefonisch, schriftelijk of via een gesprek aan de balie. ‘We willen aansluiten bij de wens van de burgers, niet andersom’, zegt burgemeester Hans Gilissen.

Blijven verbeteren
Ook houdt gemeente Venray dit jaar een onderzoek naar de kwaliteit van de hele dienstverlening. Ook in vergelijking met de dienstverlening van andere gemeenten. Burgemeester en wethouders hebben deze week kennis genomen van het concept voor de ‘Visie op dienstverlening’. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en ketenpartners wil de gemeente de visie op dienstverlening verder ontwikkelen en actueel houden. De visie op dienstverlening is tot stand gekomen op basis van de strategische visie ‘Venray stad in de Peel 2025’, die in interactie met inwoners, ondernemers en organisaties is opgesteld. De resultaten van de meest recente klantenonderzoeken zijn meegenomen. Uit al die onderzoeken komt duidelijk naar voren wat de gemeente moet doen. Namelijk er voor zorgen dat de dienstverlening sneller, eenvoudiger en vollediger verloopt. Liefst tegen zo laag mogelijke kosten. Door blijvend aandacht te geven aan verbetering zal de dienstverlening steeds beter aansluiten bij deze verwachtingen.  

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Gemeente
  • Lees 1432 keer
terug naar boven