Het regent lintjes in Venray

Ter gelegenheid va

n de lintjesregen 2016 zijn door burgemeester Hans Gilissen 12 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Mevrouw Lien Heldens-Arts (76)
Lien Heldens-Arts zet zich al jarenlang belangeloos in voor de Venrayse samenleving, in het bijzonder voor de ouderen en ernstig zieken. Zij is een onvermoeibare vrijwilliger met het hart op de juiste plek. Zo was ze vanaf 1982 de kartrekker van het Beukenrode koor. Als activiteitenbegeleidster heeft ze altijd een luisterend oor. Lien ging wekelijks naar Beukenhof om daar de handen uit de mouwen te steken en nog steeds staat zij altijd klaar.

De heer Rini Steeghs (71)
De heer Rini Steeghs is een zeer actieve vrijwilliger in de kern Oirlo. Zo is hij al vanaf 1978 lid van het Algemeen Bestuur van gemeenschapshuis ‘De Linde’. Rini was zeer actief betrokken bij de realisatie van De Linde. Als voorzitter van de KBO vertegenwoordigt hij de KBO in diverse overlegstructuren op lokaal, regionaal en provinciaal niveau. Ook verzorgt hij de wekelijkse kaart- en koersbal middagen en is initiatiefnemer van de ‘zomerschool’.

De heer Jan Ewals (64)
De heer Jan Ewals was vanaf 1994 grondlegger en medeorganisator van het Keijzers-Manders tennistoernooi, een jaarlijks Open Dorpen toernooi voor alle tennisverenigingen binnen de gemeente Venray. Dit toernooi heeft een grote bijdrage geleverd aan een goede onderlinge samenwerking tussen de tennisverenigingen in onze gemeente. Op dit moment is hij nog steeds bestuurslid bij Tennisvereniging Ysselsteyn.

De heer Jan Phillipson (72)
De heer Phillipson zet zich al jaren, als penningmeester, in voor de Stichting Algemene Hulpdienst Venray. Hij is hoofd coördinatie van het Meldpunt en hij stuurt de sociale en technische vrijwilligers aan. Ook instrueert hij 180 ‘invullers belastingaangifte’ voordat deze mensen op pad gaan. Voor Veilig Verkeer Nederland, afdeling Venray, zet de heer Phillipson zich al meer dan 10 jaar in als examinator voor het praktische deel van het VVN verkeersexamen voor de groepen 7 en 8.

Mevrouw Joke Phillipson- Sterkenburg (74)
Mevrouw Joke Phillipson zet zich al jaren belangeloos in. Joke verzorgde cursussen en begeleidde gespreksgroepen voor de organisatie Vrouwen In De Overgang (VIDO). Zij is sterk betrokken bij mensen die in een kwetsbare positie verkeren. Sinds 2004 helpt Joke bij het Platform Lage Inkomens Venray (PLIV) mensen met het invullen van diverse documenten. Joke vertegenwoordigt de organisatie in de participatieraad WIO en is bestuurslid van Heel de Kerk Heel de Wereld.

De heer Joos Linskens (72)
Joos Linskens is een vrijwilliger pur sang. Zo was hij voorzitter van de Dorpsraad Oostrum. De heer Linskens is nog steeds lid van de commissie zelfsturingsproject ‘accommodaties Oostrum’. Hij was ruim 12 jaar lid van het Dorpsradenoverleg. Als vice-voorzitter van Omroep Venray nam hij het initiatief voor een haalbaarheidsonderzoek voor televisie-uitzendingen en heeft hij veel betekend voor de samenwerking met 4 lokale omroepen in de regio.

De heer Tom van den Hoek (70)
De heer Van den Hoek heeft zich ruim 20 jaar ingezet voor de samenleving op het gebied van wonen. Tom is een vrijwilliger in hart en nieren. Hij weet de belangen van de huurders met lagere inkomens bij de verschillende belanghebbende partijen steeds opnieuw op de agenda te zetten. Ook voor de voetbalsport, SV Venray, is Tom een belangrijk vrijwilliger. Sinds 1985 is de hij scheidsrechter KNVB District Zuid II en nog steeds fluit Tom bij het senioren veldvoetbal.

Mevrouw Mart Baltissen-Jacobs (86)
Mevrouw Baltissen zet zich al vele jaren in voor de zieken, ouderen en eenzame mensen in de gemeente Venray. Vanaf 1987 tot heden is mevrouw een vaste vrijwilliger bij de Maaltijdservice. Ondanks haar leeftijd blijft ze maar doorgaan, het werk biedt haar veel voldoening en houdt haar jong en fit. Van 1994 tot 2010 was zij een actief lid van het zusterkoor van het St. Elisabethziekenhuis.

Mevrouw Miny Tacken- van Gassel (74)
Mevrouw Tacken heeft zich jaren lang geheel belangeloos ingezet voor de samenleving in Venray. De nadruk van haar vrijwilligers activiteiten ligt bij zieken, ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Ruim 25 jaar is Miny vrijwilliger bij de Zorggroep, locatie Beukenrode. Zij ondersteunt nog wekelijks bij tal van activiteiten. Ook is zij is actief voor De Zonnebloem, voor de ‘De Tol’, voor Caritas Banneux en is sinds 1980 collectante voor het Beatrix Spierfonds.

De heer Piet Hermans (64)
De heer Hermans zet zich al vele jaren in voor de Invalide Sport Belangen Venray en omgeving (ISBV eo). Hij wordt omschreven als een onvermoeibare vrijwilliger. Ondanks zijn eigen handicap is hij een zeer waardevolle en stuwende kracht. Piet Hermans zet zich ook in voor de kienavonden, het sjoeltoernooi en als toernooileider bij het para tafeltennis toernooi. In het verleden was hij ruim 10 jaar voorzitter van de biljartvereniging en 10 jaar van een bewonerscommissie en het wijkplatform.

De heer Martien Peeters (59)
Als lid en voorzitter van de dorpsraad Heide en later als lid van het bestuur van de ‘Dorps coöperatie’, zet Martien zich voortdurend en op onvermoeibaar wijze in voor de leefbaarheid in de dorpskern Heide. Hij heeft de dorpsbewoners gestimuleerd om zelf in actie te komen voor de leefbaarheid binnen de eigen kern door ‘zelfsturing’ te introduceren. De heer Peeters heeft zich onder andere, samen met anderen, sterk gemaakt voor een nieuwe bestemming van de school.

Mevrouw Wilma Manders- Gommans (63)
Mevrouw Wilma Manders-Gommans was al in de jaren ‘80 en ‘90 actief in de peuteropvang en in de ouderraad van de basisschool. Ruim 20 jaar was ze bestuurslid bij Tennisvereniging LVH en ze stond aan de wieg van de oprichting van Hospice Zenit. Als lid van de stichting Kies Techniek heeft zij een rol gespeeld in het bevorderen van de interesse voor technische beroepen op basisscholen. Haar actuele inzet is als voorzitter van het Multifunctioneel Centrum (MFC) Leunen. Een ‘machinist die haar wagons niet vergeet’ wordt ze geroemd.

Zij werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op Mevrouw Wilma Manders- Gommans na. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Gemeente
  • Lees 1593 keer
terug naar boven