×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 948 niet laden

Hoe bevorderen we een gezond gewicht bij jongeren?

Een paar weken geleden was ik aanwezig bij de startbijeenkomst van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Venray.

Het doel van de eerste bijeenkomst was om de ruim 50 aanwezige professionals die een link hebben met voeding en/of gezondheid te informeren en na te laten denken over hoe we er in Venray voor kunnen zorgen dat onze jongeren gezond kunnen opgroeien in een omgeving waar de gezonde keuze de normaalste zaak van de wereld is. Een doel waar ik als diëtist en voorstander van een zo gezond, gelukkig, oprecht en bewust mogelijk leven voor iedereen helemaal achter kan staan.

Lees meer...

Maatjes gezocht

Een kopje koffie drinken, samen een praatje maken, een wandeling of een boodschap doen. Activiteiten die voor mensen met een chronische psychiatrische achtergrond niet altijd vanzelfsprekend zijn, omdat ze vaak (te) weinig sociale contacten hebben. Speciaal voor deze doelgroep zoekt Vincent van Gogh vrijwilligers.

Lees meer...

Informatiebijeenkomst echtscheiding

Gezondheid - Scheidingen logo synthese(Vecht-)scheiding, ouderschapsplan, mediation… dit zijn termen die de laatste tijd erg actueel zijn in onze samenleving. Twee studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Moniek Seijkens en Wendy Janssen, hebben in opdracht van Synthese onderzoek gedaan naar de vragen van inwoners in gemeente Venray met betrekking tot echtscheiding. De conclusie is dat mensen behoefte hebben aan praktische en juridische informatie en informatie met betrekking tot de kinderen.

Om het begin van een scheiding in goede banen te leiden organiseren Synthese en het Familierechthuis in Horst een informatiebijeenkomst. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Welke juridische zaken moeten er geregeld worden? Hoe zit het met alimentatie en omgangsregeling? Hoe kun je de kinderen ondersteunen?

De datum van de bijeenkomst wordt nader bepaald en is afhankelijk van de aanmeldingen. Voor vragen en/of deelname kunt u contact opnemen met Yvonne Imming van Synthese via telefoonnummer 0478-517300 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U kunt ook de website www.synthese.nl raadplegen. 

Huisartsenpraktijk Antoniusveld behaalt kwaliteitscertificaat

Huisartsenpraktijk Antoniusveld in Venray heeft als eerste praktijk in deze gemeente het HaZo24-certificaat. HaZo24 is een kwaliteitsnorm ontwikkeld voor kwaliteitsverbetering binnen de huisartsenzorg.

De patiënt staat binnen dit kwaliteitssysteem centraal en vormt het uitgangspunt bij het maken van verbeterplannen rondom continuïteit van zorg, effectieve zorgverlening en het aanbieden van de juiste zorg. Met het behalen van het certificaat legt de praktijk een basis voor continue verbetering van de kwaliteit van zorg, een punt dat bij alle huisartsenpraktijken in de regio hoog op de agenda staat. Momenteel zijn opnieuw 11 praktijken volop bezig met het implementatietraject. Naar verwachting is 60% van de Noord-Limburgse huisartsenpraktijken eind 2016 gecertificeerd. 

Mindfulness conditietraining voor je psyche!

Niet mindful zijn kennen we allemaal. Dat zijn de momenten waarop we met onze aandacht even ‘weg’ zijn. Zoals je niet meer kunnen herinneren waar je je autosleutels gelaten hebt of terwijl je met de buurvrouw in gesprek bent in gedachten zijn bij de dingen die je allemaal nog moet doen of ….. er zijn legio voorbeelden te bedenken van niet mindful zijn. En iedereen zal er zeker een paar herkennen!

Lees meer...

Verbouwing Beukenrode Venray van start

Binnenkort start de verbouwing van verpleeghuis Beukenrode. Met deze verbouwing realiseert de Zorggroep een nieuwe woonvorm voor mensen met een intensieve zorgvraag vanwege lichamelijke aandoeningen. Zij wonen straks zelfstandig in hun eigen zorgstudio. Naar verwachting is de verbouwing in het voorjaar van 2017 gereed.

Lees meer...

Lokale seizoensproducten eten: Wat zijn de voordelen?

De meeste voedingsmiddelen die we eten zijn vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar. Ook groenten en fruit. Moderne teelt- en bewaarmethoden en goedkoop transport maken het mogelijk om heel wat groente- en fruitsoorten langer aan te bieden. Toch heeft het eten van seizoensproducten op het moment dat ze in onze eigen omgeving voorhanden zijn een groot aantal voordelen.

Wat zijn deze voordelen?

Lees meer...

Project OOK voor ondersteuning van ouders en kinderen

Weet jij soms ook niet wat je moet doen als jouw kind niet luistert, je geen controle hebt in huis en zit jij soms met je handen in het haar? Of kun je net dat extraatje gebruiken om weer structuur in huis te hebben of zoek je een voorbeeld hoe je samen met jouw kinderen iets kunt ondernemen? Dan is het OOK project iets voor jou. Vrijwilligers van OOK helpen gezinnen (ouders én kinderen) die om verschillende redenen, tijdelijk, een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het opvoeden en opgroeien. Dus opvoedondersteuning in de meest brede zin van het woord.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed