Venrayse Singelloop toegankelijk voor alle doelgroepen

Zondag 2 oktober om 8.45 uur gaat de 3e editie van de Venrayse Singelloop van start. Het vorig jaar overtrof het aantal deelnemers de stoutste verwachtingen. Bijna 1200 deelnemers deden er mee, waaronder 292 wandelaars. De stichting heeft als doel mensen te stimuleren om te gaan bewegen. Naast de hardlopers kunnen sinds vorig jaar ook wandelaars deelnemen aan ons evenement. De wandelaars hebben dit jaar zelfs de keuze uit 3 afstanden te weten 7,5 -15 km en nieuw is de 20 km.

Behalve de nieuwe wandelafstand van 20 km zijn er dit jaar nog 2 nieuwe onderdelen. Zo is er een Bambinorun van 0.4 km voor kinderen van 3 t/m 5 jaar. Voor de mensen die extra aandacht of extra begeleiding nodig hebben is er de X-loop van 0,8 km. Deze is niet leeftijdsgebonden. Deelnemers aan de X-Loop kunnen ook deelnemen aan de 2,4 km (Spring JuniorRun/Unicef loop) (leeftijdsvrij), de 5 en 10 km en alle wandeltochten. Tevens bestaat er de mogelijkheid dat er kosteloos een buddy meeloopt.

Minimaal 1/3 van het inschrijfgeld gaat naar het goede doel. Dit jaar is het net als afgelopen jaar het Jeugdsportfonds Venray. Dit fonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 t/m 20 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Tevens ondersteunen degene die meedoen aan de SpringKidsrun/ Unicefloop het werk van Unicef. Via deze actie kunnen ze kinderen een goede start geven. Elke dag overlijden duizenden kinderen door ziektes die vaak heel makkelijk te voorkomen zijn. Vaak is ondervoeding de onderliggende oorzaak.

Vrijwilligers
Een evenement van een dergelijke omvang kunnen zij natuurlijk niet organiseren zonder de steun van vrijwilligers. De afgelopen edities hebben aangetoond dat juist deze vrijwilligers een groot gedeelte van het succes bepalen van de Venrayse Singelloop. Voor het bestuur is het dan ook fijn te zien dat de meeste vrijwilligers zich weer beschikbaar hebben gesteld voor de komende editie. Ze zijn echter nog steeds op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen zowel in de voorbereidingen alsook op de dag van de Singelloop zelf. Aanmelden kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

terug naar boven