‘Oefening baart kind’ dé cursus voor zwangeren in Venray en Horst

Als je zwanger bent, komt er van alles op je af. Je lichaam verandert en je wilt graag weten wat je allemaal kunt verwachten. Na de bevalling wil je graag weer snel de oude zijn. Om je hierbij te helpen, biedt de Volksuniversiteit Venray in samenwerking met de Groene Kruis Ledenorganisatie de cursus ‘Oefening baart kind’, een complete cursus in twee delen.

Het eerste deel van de cursus vindt plaats tijdens de zwangerschap. In tien lessen gaat het over de veranderingen in je lichaam, de juiste lichaamshouding tijdens de zwangerschap, en je krijgt ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Tevens krijg je informatie over de bevalling en de kraamtijd. Tijdens één van deze avonden zullen de partners ook aanwezig zijn. Het tweede deel van de cursus vindt plaats na de bevalling. In vijf lessen ga je weer aan je conditie werken. Je lichaam heeft een grote prestatie geleverd. Voor het herstel is het van belang aandacht te besteden aan de buik-, rug- en bekkenbodemspieren.

Start deelname bij voorkeur tussen de 25e en 30e week van de zwangerschap. Deze cursus wordt het gehele jaar door aangeboden op diverse locaties. Binnenkort wordt er weer gestart in Horst en Venray. De cursus wordt door de samenwerking met het Groene Kruis door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Meer informatie en aanmelding over deze cursus vind je op de website van de Volksuniversiteit: www.vu-venray.nl

terug naar boven