Afscheid Centrale Directie Raayland College

Het Raayland College in Venray krijgt een nieuwe leiding. Per 1 mei gaan Loek de Veen, voorzitter Centrale Directie, en Ad Molenaars, lid Centrale Directie, met pensioen. Zij worden opgevolgd door Karen Schalkwijk, directeur vmbo/praktijkonderwijs en Cisca Zweers, directeur havo/vwo.

Loek de Veen (links op foto) en Ad Molenaars hebben beide een lange carrière in het onderwijs. Loek begon na enkele jaren werken in het bedrijfsleven als docent elektrotechniek en wis- en natuurkunde op de technische school in Bladel en daarna op de MTS in Eindhoven. In 1990 werd hij locatiedirecteur van de KTS in Venray. In 1995 ontstond het Raayland College uit een fusie van verschillende scholen voor voortgezet onderwijs in Venray. Loek de Veen werd benoemd tot lid van de Centrale Directie. In 2005 werd hij voorzitter. ‘Ik ben er trots op dat er voor alle leerlingen een plek is op het Raayland College én dat onze medewerkers zich hier thuis voelen. Of je nu praktijkonderwijs volgt of een hoogbegaafde gymnasiast bent, het Raayland heeft voor jou het onderwijs dat bij je past, ongeacht je kwaliteiten en je bijzonderheden’, aldus Loek de Veen.

Ad Molenaars begon als docent natuurkunde, eerst in Maastricht. Vanaf 1980 in Weert. Voor zijn komst naar Venray in 2009 was hij lid van de Centrale Directie op Het College in Weert dat destijds nog Het Bisschoppelijk College heette. ‘Ik kijk met voldoening terug op de beweging die we hebben ingezet richting onderwijs dat meer op het individu gericht is. Alléén maar klassikaal onderwijs heeft zijn langste tijd gehad. Wanneer je een klas vol leerlingen allemaal in dezelfde les dezelfde lesstof aanbiedt en dezelfde toets afneemt, speel je niet in op de individuele behoefte. Dan kost het je als leerling veel energie om bij de les te blijven en moet je als docent alle zeilen bijzetten om iedereen bij de les te houden. Speel je in op wat een leerling nodig heeft, dan ontstaat een veel natuurlijker manier van doceren en van leren,’ aldus Ad Molenaars.

De gezamenlijke afscheidsreceptie van Loek de Veen en Ad Molenaars vindt plaats op vrijdag 17 april van 16.00 – 18.00 uur in de aula van Gebouw A. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Onderwijs
  • Lees 1790 keer
Meer in deze categorie: « Lentekriebels Citotoetje »
terug naar boven