Volksuniversiteit opent nieuwe seizoen met lezing voor trouwe cursisten

Volksuniversiteit Venray opent het nieuwe cursusseizoen 2015/2016 met een lezing speciaal voor docenten en haar trouwe cursisten. Deze wordt gegeven door een oud-docent van de Volksuniversiteit: Mevrouw Van Lieshout-Fattori.
De lezing heeft de titel ‘Pantaloni of Piantaleoni’ en gaat over de geschiedenis van Venetië. Aan de hand van beeldmateriaal neemt mevrouw Van Lieshout-Fattori de docenten en cursisten mee naar haar geboorteland en krijgen zij een uniek inzicht in het wel en wee van deze bijzondere stad die al duizend jaar ongewijzigd groeit en bloeit.

Cursusaanbod
Het cursusaanbod is ook dit seizoen weer zeer divers. Naast een vast aanbod zoals de meeste talencursussen worden er elk jaar ook weer een aantal nieuwe cursussen toegevoegd. Dit jaar zijn dat o.a. de cursussen Chinees, Nederlandse musea onder de loep, klassieke muziek en natuuren kinderfotografie. Maar ook als je alles over de Matthäus Passion wilt weten kun je dit cursusseizoen terecht bij de Volksuniversiteit.

De cursussen zijn verdeeld in de volgende categorieën:
• Talen;
• Algemene ontwikkeling;
• Gezondheid en Beweging;
• Informatica;
• Kunst, Cultuur, Muziek;
• Hobby en Creatief;
• Cursussen i.s.m. de Groene Kruis Ledenorganisatie.

Voor iedereen is er wel een geschikte cursus te vinden, of je nu bezig bent met persoonlijke ontwikkeling of meer wilt weten over een bepaalde hobby. Ze zijn toegankelijk vanaf 17 jaar. De activiteiten vinden veelal in de avonduren plaats, maar ook overdag, op verschillende locaties in o.a. de gemeente Venray, Horst aan de Maas en Bergen.

Er zijn mensen die denken dat je hoger opgeleid moet zijn om een cursus te volgen bij de Volksuniversiteit. Maar dit is zeker niet het geval. Iedereen ongeacht welke achtergrond of scholing, kan bij de Volksuniversiteit een cursus volgen. Ans Fleurkens, cursuscoördinator, geeft aan dat het bij de Volksuniversiteit niet alleen gaat om het leren maar zeker ook om het plezier in het leren want: “Wat je leert met plezier vergeet je nooit!”

Maatwerkcursussen
Zoek je een cursus voor één of meerdere werknemers in je bedrijf of instelling? Dan zijn er ook cursussen op maat.
Te denken valt aan cursussen gesprekstechnieken, werkoverleg, social media, boekhoudkundige begrippen of over zakendoen met China. Alle maatwerkcursussen worden in overleg gepland. Deze cursussen kunnen worden georganiseerd bij de Volksuniversiteit of binnen het bedrijf of de instelling.

Instapniveau voor taalcursussen
Op de Volksuniversiteit worden veel taalcursussen gegeven. Dit aanbod varieert van Nederlands tot aan de meest gesproken vreemde talen. Je kunt starten als beginner maar ook als gevorderde. Om te kijken op welk niveau je het beste in kunt stappen, is er op 8 september 2015 van 19.00 – 21.00 uur de mogelijkheid om dit samen met een docent te bekijken. Voor deze open avond wordt wel gevraagd je even aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 0478-580185.

Kijk voor het totale aanbod en om je aan te melden voor een cursus op www.vu-venray.nl

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Onderwijs
  • Lees 2183 keer
terug naar boven