Logo
Print deze pagina

Geen Volksuniversiteit meer, daarvoor krijgen we Cursus Venray terug

Vanaf 1 juli houdt de Volksuniversiteit in Venray op te bestaan. 7 docenten gaven aan door te gaan en gingen met elkaar in gesprek en vonden een manier om toch les te blijven geven aan de vele cursisten die er al zijn en die er ook nog gaan komen. Na urenlang onderhandelen is nu de knoop doorgehakt om verder te gaan onder de naam Cursus Venray.

Na het horen van de sluiting is er aan de docenten gevraagd wie er door willen gaan. Want de sluiting ligt niet aan het aantal cursisten maar aan het door de gemeente stoppen van de subsidie. Door deze subsidie konden ze ook altijd de prijs van de cursussen laag houden. In totaal hebben 7 docenten aangegeven door te willen gaan. Zij komen nu al 2 maanden elke week bij elkaar om in september weer te kunnen starten met de cursussen. ‘Wij gaan nu deze poging wagen en we verwachten ook dat het een succes wordt’, aldus Clara Lopez (docent Spaans) en Chiarangela van Lieshout (docent Italiaans).

Ze gaan dus nu beginnen met 7 docenten, die de cursussen; Nederlands, Italiaans, Duits, Spaans, Frans, Engels en kunstgeschiedenis gaan geven. Ook gaat Cursus Venray door met de maatwerkcursussen voor bedrijven. Dus als een bedrijf bijvoorbeeld Engels aan zijn medewerkers wil geven dan is dat mogelijk. Hier willen ze het eerste jaar mee van start gaan. Wat er na dat jaar gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Wel geven ze aan dat ze nog op zoek zijn naar een docent Pools. Omdat de vraag naar een cursus Pools erg groot is. Dus bij deze de oproep ben je / of ken je iemand die Pools kan geven laat het aan Cursus Venray weten.

Cursus Venray gaat helemaal zelfstandig van start. Dus zonder subsidie van de gemeente. De cursussen blijven hetzelfde, dit geldt ook voor de prijzen. Alleen nu is elke docent verantwoordelijk voor zijn eigen cursisten. Cursussen worden ’s avonds gegeven (dit geldt natuurlijk niet voor de maatwerkcursussen) van 19.00 – 22.00 uur in de nieuwe locatie ‘De Kemphaan’. Bij Cursus Venray kan iedereen terecht van laag opgeleid tot ver gevorderd in de leeftijd van 18 tot oud. Inschrijven voor een cursus kan via het inschrijfformulier op de website www.cursusvenray.nl. Zijn er van te voren vragen dan kan een mail worden gestuurd naar de desbetreffende docent. Deze gegevens zijn ook te vinden op de website.

Op 7 september is er een feestelijke opening in de Kemphaan van Cursus Venray. Ze zijn van plan dit groots aan te pakken. Zo nodigen zij een spreker uit (wie dat is houden ze nog even geheim) en zijn er leuke activiteiten. Ook zijn er mogelijkheden voor een intakegesprek met de docent. De avond is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven voor de open dag kan via het inschrijfformulier op de website, hierbij kun je ook aangeven over welke cursus je een intakegesprek wenst. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Dus Vol = Vol.

Meer info op: www.cursusvenray.nl

logo-cursus-venray

  • Beoordeel dit item
    (2 stemmen)
  • Gepubliceerd in Onderwijs
  • Lees 1912 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020