Mijn studentenhuis

Moe maar voldaan stap ik op de oude fiets van mijn oma. De kinderen in mijn stageklas hebben weer hard gewerkt vandaag. Onderweg naar huis bedenk ik me dat ik niet moet vergeten een wasje te draaien, anders heb ik morgen alweer geen sokken.
Ik parkeer mijn fiets in de voortuin tussen de kliko's. Als ik de deur van ons studentenhuis open maak, komt 'Eine kleine nachtmusik' van Mozart me tegemoet. Het is weer zo ver.

Ik stap over een stapel post en brul door het huis dat ik thuis ben. Als ik mijn jas over de trap heb gegooid, loop ik de keuken binnen. Niet verbaasd, maar toch teleurgesteld zie ik dat de afwas van gisteren nog niet gedaan is. In onze gezamenlijke huiskamer gaan de klassieke tonen van Mozart tot een decibel of 100. Drie van mijn vijf huisgenoten zitten verspreid over de bank en de eettafel en zijn hard aan het 'studeren'. Volgens hen kun je beter studeren met klassieke muziek op de achtergrond. En ik moet zeggen: het werkt.

Overal in de kamer liggen boeken, laptops, schriften en... controllers van de X-box. Dat is namelijk studieontwijkend gedrag nummer 1 bij ons in huis. Vooral bij de mannen. Wij vrouwen kiezen liever voor een Amerikaanse tv-serie of een animatiefilm zoals Finding Nemo. Ik besluit m'n huisgenoten maar even met rust te laten en ga vast boodschappen doen voor het avondeten. Vanavond ga ik zelf wel weer aan de studie... of morgen. Rond een uur of 8 zitten we eindelijk met zijn allen aan tafel. Mijn geïmproviseerde pasta valt gelukkig goed in de smaak. We besluiten vanavond weer eens met zijn allen op stap te gaan, als huisgenoten onder elkaar. Dat hebben we al een tijdje niet meer gedaan. Terwijl we alvast bedenken waar we heen gaan, schiet het me weer te binnen: ik moet niet vergeten een wasje te draaien!

Denise Arts

  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Onderwijs
  • Lees 2196 keer
terug naar boven