Martijn van der Putten nieuwe Wethouder D66 Venray

‘Het land van de buurman is maar een keer te koop.’

De 25-jarige Venraynaar Martijn van der Putten treedt in de raadsvergadering van dinsdag 19 mei aan als nieuwe wethouder voor D66 Venray als opvolger van Hans Teunissen. ‘Een droomkandidaat!’, aldus een verheugde fractievoorzitter Daan Janssen. ‘Nadat ons bekend werd dat Hans Teunissen een serieuze optie zou zijn voor Gedeputeerde Staten in Maastricht, was Martijn de eerste waar we aan dachten’. Als geboren en getogen Venraynaar kent Van der Putten de gemeente als zijn broekzak en ook aan politieke ervaring is geen gebrek.

Van der Putten werd in 1989 geboren in Venray en groeide op in Landweert. Tijdens zijn middelbare schooltijd op het Raayland College kwam zijn politieke talent al bovendrijven. ‘Ik heb inderdaad deel mogen nemen aan het Model European Parliament, een simulatiezitting van het echte Europese Parlement voor scholieren’, geeft hij aan. Als Limburgse winnaar van de nationale voorronde vertegenwoordigde hij zelfs Nederland tijdens de internationale MEP-conferentie in Vilnius, Litouwen. Een aantal jaar later studeerde Van der Putten af als Bestuurskundige en vervolgde zijn loopbaan bij BMC (advies- en detacheringsbureau voor de publieke sector), waar hij zich binnen verschillende gemeenten onder andere bekwaamde als adviseur Financiën en Bedrijfsvoering.

Ook binnen de Venrayse politiek is Van der Putten geen onbekende. ‘Ik ben nauw betrokken geweest bij de oprichting van PP2, later ook als commissielid (Ruimte) en binnen de steunfractie. Toen ik in december 2012 echter lucht kreeg van een heroprichting van D66 in Venray heb ik binnen PP2 meteen open kaart gespeeld en heb ik ook bij D66 Venray vanuit de achtergrond mijn steentje bijgedragen bij de succesvolle terugkeer in de gemeentepolitiek. Een prestatie waar ik nog steeds trots op ben!’, geeft Van der Putten aan. Momenteel sluit hij nog regelmatig aan bij de steunfractie op onderwerpen waar de partij zijn specifieke kwaliteiten kan gebruiken.

Janssen ziet uit naar de samenwerking met zijn partijgenoot: ‘Martijn kenmerkt zich als een rustig persoon met een sterk analytisch vermogen en een helder verstand. Daarbij neemt hij een karrenvracht aan kennis en kunde met zich mee, dus wij als D66 Venray hebben het volste vertrouwen in hem’. Dat het een droombaan voor hem is, steekt de nu nog in Nijmegen woonachtige Van der Putten niet onder stoelen of banken. ‘Ik heb geen moment hoeven na te denken om terug te keren naar Venray. Het land van de buurman is maar een keer te koop!’, zoals hij zelf aangeeft. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Politiek
  • Lees 2240 keer
terug naar boven