Van migratie naar integratie: waar liggen de kansen op een succesvolle integratie?

D66 Venray organiseert op vrijdag 30 oktober 2015 de debatavond ‘Jan en Alleman’. Het thema is ‘Van migratie naar integratie’, waarbij teruggeblikt wordt op vorige vluchtelingenstromen en welke kansen er zijn op een succesvolle integratie. Voor deze avond zijn enkele gastsprekers uitgenodigd, die vanuit hun ervaring met of expertise van dit onderwerp met elkaar in debat gaan. Gespreksleider is Jan van de Ven, Venraynaar en lid van Provinciale Staten. Het debat begint om 20.00 uur in Herberg De Klomp.

Uitgangspunt van het debat is een onderzoeksrapport van Instituut voor Sociologisch-Economisch Onderzoek (ISEO) van de Erasmus Universiteit Rotterdam: het Jaarrapport Integratie 2004. Daarin wordt gesteld dat Iraniërs en voormalige Joegoslaven goed integreren en zelfs bovengemiddeld scoren op educatie. Dit werd onlangs nogmaals bevestigd in enkele krantenartikelen in De Volkskrant en Telegraaf. Tijdens het debat zal met name teruggeblikt worden op de randvoorwaarden destijds vanuit huisvesting, onderwijs, arbeid en sport en hoe die ook nu kunnen leiden tot een succesvolle integratie.

Onder de naam ‘Jan en Alleman’ organiseert D66 Venray regelmatig debatavonden over actuele onderwerpen. Zoals gebruikelijk is iedereen uit de gemeente Venray van harte welkom om te komen luisteren of het gesprek aan te gaan. Het debat zal beginnen om 20.00 uur en ongeveer 45 minuten in beslag nemen. Daarna is er gelegenheid voor belangstellenden om met de gasten in discussie te gaan. Jan en Alleman – ‘Van migratie naar integratie’
Vrijdag 30 oktober 2015, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur Herberg De Klomp, Merseloseweg 96, Venray (0478 510 036)

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Politiek
  • Lees 1671 keer
terug naar boven