Logo
Print deze pagina

PvdA Venray bestaat 50 jaar Leo Blokhuis komt voor een college naar Venray

Foto: Dio van Maaren

Dit jaar in april was de PvdA Venray jarig en bestaat de Venrayse afdeling van de Partij van de Arbeid exact 50 jaar. Het toeval wil dat in hetzelfde jaar niet alleen de landelijke partij, maar ook de Limburgse afdeling van de PvdA 70 jaar bestaan.

Tijdens de algemene ledenvergadering werd dan ook besloten dat hier iets mee gedaan moest worden. Geen suffe receptie met anekdotes van de afgelopen 50 jaar, maar een fantastisch feest niet alleen voor PvdA’ers maar voor heel Venray en omstreken.

Zo rond 1 mei, de dag van de arbeid, organiseert de Partij van de Arbeid meestal een maatschappij ondersteunende activiteit voor de leden. Vorig jaar werden er bijvoorbeeld tuintjes opgeknapt en klaar gemaakt voor de zomer. Bij het laatste jubileum, tien jaar geleden, werden er heerlijke pakketten voor de voedselbank gemaakt. Dit jaar werd er besloten wederom de activiteiten rondom 1 mei te combineren met het jubileum, maar wel met de voorwaarde dat het voor iedereen toegankelijk moet kunnen zijn.

Er werd gezocht naar een mogelijkheid om een maatschappelijk onderwerp te combineren met muziek, bij een feest hoort immers muziek! De PvdA Venray is dan ook erg trots dat de perfecte combinatie gevonden is met Leo Blokhuis. Leo Blokhuis is o.a. bekend van het televisieprogramma Top2000 a gogo met Matthijs van Nieuwkerk (‘muziekprofessor Don Leo Blokhuis’!) en zal op 20 mei een vergelijkbaar college geven. Hij heeft verschillende muziekboeken, theatershows over muziek en radio- en tv programma’s gemaakt en is dj bij KX Radio en bij NPO Radio 6 en sinds dit jaar ook voor de VPRO op NPO Radio 2.

Zijn college op 20 mei zal gaan over diverse maatschappelijke stromingen en invloedrijke gebeurtenissen uit onze geschiedenis en de invloed die zij hebben op de (pop)muziek en (muziek)cultuur. Van de hippies tot punk, van vakbondsliederen tot R&B en soul en van dance tot singer-songwriter liedjes. Ook de recentere gebeurtenissen en de invloed die deze hebben op de hedendaagse muziek zullen zeker aan bod komen. Kortom een college van dé pop-professor van Nederland, met de muziek van de afgelopen decennia!

Iedereen heeft wel enkele nummers die bepaalde herinneringen oproepen, momenten die een speciale betekenis hebben. Niet alleen bruiloften en begrafenissen, maar ook momenten uit je jeugd. Denk bijvoorbeeld aan de oorlog in Vietnam, de jaren 80 crisis en de val van de muur of juist de gebeurtenissen van de afgelopen jaren die, hoe je het ook wendt of keert, een enorme indruk maken op ons allemaal.

Deze avond is dan ook voor iedereen toegankelijk die van muziek houdt of interesse heeft in muziek cultuur, zeker niet alleen voor PvdA’ers of politici! 20 mei, 20.00 uur in The B in Venray. Kaarten zijn te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of, indien het niet uitverkocht zou zijn, te koop bij de entree.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Politiek
  • Lees 1529 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2018