PLUS Kleffenloop

Atletiekvereniging Sporting Boxmeer organiseert op zondag 19 april voor de vijfde keer de PLUS Kleffenloop in Overloon. Er is keus uit diverse afstanden, variërend van de 250 meter voor de jongste jeugd tot en met de 15 km voor de ervaren lopers. Voorinschrijven is mogelijk tot en met donderdag 16 april.

Er wordt inmiddels volop gebruik gemaakt van de voorinschrijving voor de PLUS Kleffenloop, door jong en oud. Voorinschrijven kan via de website www.avsportingboxmeer.nl. Op de dag zelf is inschrijven mogelijk tot een half uur voor de start van de wedstrijd. Dit kan alleen met contante betaling en de kosten zijn dan iets hoger.

Parcours
Het parcours van de meeste afstanden is dit jaar gewijzigd vanwege de uitbreiding van vakantiepark De Vers. De halve marathon is hierdoor komen te vervallen. In plaats hiervan staat nu een 15 km loop op het programma. Het grootste deel van het parcours is hetzelfde als in de voorgaande jaren en gaat door de prachtige bossen rond Overloon en langs enkele Overloonse toeristische trekpleisters: dwars door het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum, langs een tank uit de tweede wereldoorlog, onder de Bailey-brug door, langs recreatieplas het Schaartven en uiteraard langs de 25 meter hoge uitkijktoren midden in de Overloonse bossen. Kortom: een prachtige en heel gevarieerde route. Op www.avsportingboxmeer.nl staan de routes uitgewerkt.

Start/finish, prijzen en afstanden
De PLUS Kleffenloop start en finisht bij sporthal De Raaijhal, Raaijweg 15 in Overloon. Er is voldoende kleeden doucheruimte aanwezig. Voor de jeugd zijn er twee afstanden: de Bambinoloop van 250 meter en de Jeugdloop van 1 km in de directe nabijheid van de Raaijhal. Oudere jeugd en volwassenen kunnen kiezen tussen 5,1 km, 10 km of 15 km.

De starttijden zijn als volgt:
bambinoloop om 9.30 uur, 1 km om 9.45 uur, 5,1 km om 10.30 uur, de 10 km en 15 km om 10.40 uur. Door van tevoren in te schrijven krijgt men korting op het inschrijfgeld.

Prijzen en extra’s
Op de jeugdafstanden krijgen alle deelnemertjes een leuke herinnering en zijn er bekers voor de eerste vijf plaatsen per categorie. Verder is er voor de jeugd een loterij waarmee deelnemende kinderen kaartjes voor Klimpark Klimkong Overloon kunnen winnen. Op de overige afstanden zijn er medailles voor de eerste drie plaatsen per categorie. En ook voor de senioren is er een loterij waarvoor prijzen beschikbaar zijn gesteld door diverse restaurants in Overloon.

De PLUS Kleffenloop is een onderdeel van de regionale Rabo Run trimloopcompetitie.

Meer informatie is te vinden op www.avsportingboxmeer.nl. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met Anja Hermans, tel. 0478-641361 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 1804 keer
terug naar boven