SV Venray in finale Nuon Club Competitie

SV Venray is geselecteerd voor de finaleronde van de Nuon Club Competitie 2015. Hiermee kan SV Venray 10.000 euro winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. In totaal zijn vijftig clubs uit heel Nederland genomineerd. Negen clubs met de meeste stemmen winnen uiteindelijk de Nuon Club Competitie. SV Venray roept alle leden, en iedereen die SV Venray een warm hart toedraagt, op om te stemmen via http://clubcompetie.nuon.nl.

Via de Club Competitie helpt energiebedrijf Nuon sportverenigingen met het verlagen van de energierekening. SV Venray heeft zich hiervoor ingeschreven en is door een jury geselecteerd als een van de vijftig beste inzendingen. De jury bestaat uit voetballers Anouk Hoogendijk en Richard Witsche, sportpresentator Toine van Peperstraten, de CEO van Nuon Peter Smink en twee energieadviseurs.

Iedereen kan tot 18 mei stemmen op SV Venray via http://clubcompetitie.nuon.nl. De negen verenigingen met de meeste stemmen winnen de Nuon Club Competitie en daarmee een bedrag ter hoogte van de laatste energierekening (maximaal € 10.000 . De winnaars worden eind mei bekend gemaakt.

Creatief idee
SV Venray heeft zich ingeschreven voor de Nuon Club Competitie met een creatief futuristisch idee om de energierekening omlaag te brengen. Selfie Soccer gebruikt de mens als energiebron. Dankzij slimme snufjes en ingenieuze innovaties wint een voetballer van SV Venray niet alleen de wedstrijd, maar geeft gelijktijdig energie terug. Als SV venray wint, wil zij het bedrag besteden aan het energetisch verduurzamen van de sportaccommodatie op sportpark de Wieën.

Lagere energierekening
Rob Engelke, Jos Reijs, Stan Verhaag en Rob Zanders namen het initiatief om SV Venray in te schrijven voor de Nuon Club Competitie. De belangrijkste reden om dit te doen, is dat SV Venray graag het sportpark wil verduurzamen en de energierekening wil verlagen. Dat is immers een flinke kostenpost die jaarlijks terugkomt. Volgens Nuon zijn er voor sportclubs goede kansen voor een lagere energierekening. ‘Neem bijvoorbeeld de CV-ketel, de grootste gasverbruiker.’ legt energieadviseur Rob van der Plas van Nuon uit. ‘Uit onze analyses blijkt dat clubs veel winst kunnen boeken, alleen al door de verwarmingsinstallatie beter af te stellen.’ Zo kan een gemiddelde club tot 15% besparen op aardgas. Recent bracht Nuon een trendrapport uit over energiebesparing en duurzaamheid bij sportclubs, met veel feiten, cijfers en achtergronden.

Stem nu!
Wil je ook dat SV Venray winnaar wordt in de Nuon Club Competitie? Breng dan je stem uit op http://clubcompetitie.nuon.nl. En let op: want dit kan tot uiterlijk 18 mei 2015. 

  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 2751 keer
terug naar boven