Feestelijke opening sport- en dierenweide St. Annaterrein

Zaterdagmiddag 27 juni zal burgemeester Hans Gillissen de dierenweide op het Annaterrein in Venray feestelijk openen. De dierenweide is opgeknapt en staat onder beheer van Sportzorgcentrum Joutou en daarmee wordt een aanzet gegeven om het Annaterrein weer nieuw leven in te blazen. De doelgroep van het Sportzorgcentrum geeft al aan dat zorg en sport belangrijk zijn en hier met elkaar verbonden worden. Gekoppeld aan de opening is een Kindersportmarkt voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd uit de gemeente Venray.

Met bovenstaande worden diverse doelen gediend: revival van een gedeelte van het Annaterrein, de opgeknapte dierenweide brengt weer een kinderboerderij terug in Venray, het belang van het zorgsportconcept wordt onderstreept, verenigingen kunnen zich bij een breed publiek onder de aandacht brengen, integratie van kinderen op alle niveaus tijdens deze middag. Het initiatief wordt ondersteund door de Buurtsportcoach Venray, Iedereen Kan Sporten (IKS) en Sportzorgcentrum Joutou. Kennismaken met diverse sporten, kort je behendigheid oefenen en samen spellen doen in een mooie groene omgeving. De deelnemende kinderen gaan in groepjes een circuit volgen waarin een breed scala aan sporten aan bod komt, zoals mountainbike, paarden rennen, tafeltennis, basketbal, judo, badminton en nog veel meer. De organisatie van het sportgedeelte is in handen van Cios student Jorn Beurkens. Buiten het sportprogramma zijn er tal van activiteiten die het voor de kinderen en overige bezoekers extra leuk maken om deel te nemen aan of aanwezig te zijn bij de Kindersportmarkt.

‘Het belooft een sportieve en gezellige middag te worden’, aldus projectleider Marlies Kusters. ‘Ook aan het randprogramma is veel aandacht besteed; je kunt cupcakes versieren, geschminkt worden, er is een imker, bonsai snoeier, kunstspeurtocht en diverse andere activiteiten. Dit alles maakt dat het niet alleen gezellig is om mee te doen en maar zeker ook om het evenement te bezoeken.’

Na de opening om 13.00 uur door burgemeester Hans Gillissen vind tussen 13.00 en 16.00 de Kindersportmarkt plaats. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd uit de gemeente Venray kunnen zich tot uiterlijk 20 juni aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het inschrijfgeld is € 2,00 waarvoor je een tegoedbon voor een glas drinken en zakje chips krijgt. Het initiatief wordt ondersteund door de Buurtsportcoach Venray, Iedereen Kan Sporten (IKS) en Sportzorgcentrum Joutou. 

  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 2297 keer
terug naar boven