Dutch Open International Sheepdog Trial

Op 3, 4 en 5 juli 2015 vindt de Dutch Open International Sheepdog Trial 2015 plaats. Een schapendrijf evenement op het Landgoed in Geijsteren.

M. Cuijpers en C. van Schaick organiseren dit jaar het Europese evenement schapendrijven. Deelnemers uit 10 Europese landen strijden dat weekend voor de Dutch Open IST trofee. M. Cuijpers is schaapsherder in Bergen en geeft demonstraties en C. van Schaick is altijd met haar Border Collie tussen de schapen te vinden. Ze vertellen ons waarom ze dit organiseren; ‘Wij zijn altijd bezig met de schapen, Een aantal jaar geleden werd de Dutch Open altijd georganiseerd in Toldijk. Deze organisatie is ermee gestopt en wij hebben het stokje overgenomen.
Vanwege onze passie voor de sport hebben wij onze krachten gebundeld en vonden op het landgoed in Geijsteren de ideale locatie om dit evenement te laten plaatsvinden op twee prachtige velden grenzend aan de kasteelruine van Geijsteren.’ Op het hoofdterrein is een kleine fair met een hoofdtent voor het nuttigen van een drankje en/of hapje waarbij het uitzicht spectaculair is. Meer dan 20 vrijwilligers zetten zich het weekend in om dit evenement tot een succes te maken. 500 schapen vanuit Wassum komen het weekend ook naar Geijsteren. De Border Collie staat bij dit evenement centraal. Twee dagen lang zullen de deelnemers met hun Border Collies laten zien waar zij goed in zijn, schapendrijven! Een sportief evenement voor jong en oud.

De wedstrijd speelt zich af rondom kasteel ruïne van Landgoed Geijsteren aan de Maas. Op 3 juli zal om 19:00 uur het Koninklijk Sint Willibrordus Gilde Geijsteren het evenement feestelijk openen. Na afloop is er gelegenheid tot het nuttigen van een drankje.

Op 4 en 5 juli zullen de hele dag deelnemers strijden voor de titel. Het zal de bezoekers aan niets ontbreken. De toegang is gratis en er is catering aanwezig. Verder zal een aantal standhouders aanwezig zijn met hun producten, waaronder Stickmaker Emil Oomen met zijn prachtige handgemaakte herdersstokken, K9dogs@work met hun prachtige dier gerelateerde producten en de Schapenhoeve met spullen voor de hobbydierhouders. Overdag is te zien hoe schapen op een ouderwetse manier worden geschoren met een schaar.

Een internationaal evenement op het landgoed in Geijsteren waarbij iedereen meer dan welkom is!
Een sportieve beleving! Een Europese wedstrijd schapendrijven op hoog niveau! Voor meer informatie kijkt u op www.dutchopensheepdogtrial.nl

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 1955 keer
terug naar boven