Paardenfestijn voor iedereen

Op zaterdag 4 en zondag 5 juli vindt er in de Kasteelse Bossen in Horst traditioneel het ruiterfeest van Ruiterclub Wittenhorst plaats. Ruiterclub Wittenhorst richt zich dit jaar op een veel bredere doelgroep zodat nog meer ruiterliefhebbers kunnen meedoen aan een kleurrijk scala aan spectaculaire wedstrijden.

Spannende impulswedstrijden
Op zaterdag 4 juli start het ruiterevenement in de Kasteelse Bossen in Horst om 12.00 uur met een unieke laagdrempelige dag vol ruitersportplezier. Op deze dag zijn recreanten tussen de 0 en 99 jaar welkom om te laten zien wat ze kunnen. Ruiters zonder startkaart zoals manegeruiters, recreatieruiters en beginnelingen kunnen er meedoen aan de impulswedstrijden springen en dressuur. Ruiters met een beperking van Manege in Draf uit Wellerlooi rijden op deze zaterdag hun eigen wedstrijd. Tijdens de officiële Limburgse Verenigingskampioenschappen strijden dressuur- en springruiters van de beste clubs uit de provincie samen om de provinciale eer van hun vereniging.

Dressuur-, spring- en countrywedstrijden en de finale
Op zondag 5 juli komen ruitersporters vanaf 9.00 uur uit in de klasse B tot en met ZZ. Het publiek kan er genieten van spannende spring- en dressuurwedstrijden en het sfeervolle dressuur kür op muziek. Een echte belevenis is het country springen waarbij ruiters hindernissen nemen die zijn uitgevoerd met bijzondere natuurlijke elementen. Hoogtepunt van het ruiterevenement is de Horst aan de Maas-Cup voor talentvolle ruiters en amazones in de leeftijd van 25 jaar of jonger in de klasse Z-springen. De wedstrijd is een competitie over 3 wedstrijden waarvan de eerste twee eerder al plaatsvonden in Sevenum en Meerlo. De finale van deze competitie wordt verreden in de Kasteelse Bossen in Horst. Met deze speciale cup wil de gemeente Horst aan de Maas de paardensport en talentontwikkeling in haar eigen gemeente stimuleren.

Ruiterevenement vrij toegankelijk
Het publiek is tijdens het ruiterevenement in de Kasteelse Bossen in Horst van harte welkom om te genieten van paarden en paardensport. Voor kinderen zijn er tal van gezellige activiteiten. Ze kunnen er zelf genieten van ponyrijden, door onder begeleiding een ritje te maken op echte lieve pony’s. Er is een dierenweide om pony’s en andere dieren te knuffelen. Kinderen kunnen zich laten schminken en zich uitleven op het springkussen.
Het ruiterfestijn duurt op beide dagen tot 17.00 uur. Entree en parkeren zijn vrij. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 1722 keer
terug naar boven