Singels lopen voor het Jeugdsportfonds Venray

Over enkele weken begint de 2e editie van de Venrayse Singelloop. Net als het vorige jaar heeft het bestuur van de Venrayse Singelloop besloten om het Jeugdsportfonds Venray als goed doel te kiezen. Jeugdsportfonds Venray geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot en met 20 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Waarom Jeugdsportfonds nodig is Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien meer dan 384.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum (dat is 1 op 9 kinderen).
Ca. 150.000 kinderen uit deze groep participeren helemaal niet. Omdat in deze gezinnen sporten niet bovenaan het lijstje staat bij het verdelen van het inkomende geld, lopen hun kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Terwijl sporten juist een heerlijke manier is om je energie kwijt te raken.
En door te sporten kan een kind zich ontwikkelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin waarin het kind leeft.

Sporten is gezond
Met sporten komen kinderen in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Regels die ze vaak thuis en op school niet meekrijgen.
Investeren in sporten voor kinderen betekent voor hen een grotere kans op een goede toekomst en verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag. Daarnaast is sporten ook belangrijk om overgewicht tegen te gaan onder de jeugd in Nederland. De missie van het Jeugdsportfonds: Alle kinderen moeten kunnen sporten en hier sluit de Stichting Venrayse Singelloop zich graag bij aan.

Het vorige jaar heeft de stichting een bedrag van bijna € 4.000 mogen schenken aan dit goede doel. Een bedrag wat ze dit jaar minimaal willen evenaren. 1/3 van het inschrijfgeld gaat naar het Jeugdsportfonds. Schrijf u daarom nu in voor de 2e editie van de Venrayse Singelloop en steun op deze manier ons goede doel.

Meer informatie kunt u nalezen op de volgende sites www.jeugdsportfonds.nl en www.venraysesingelloop.nl

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 1475 keer
terug naar boven