Logo
Print deze pagina

Mountainbiken in de mooie omgeving van Venray

Op zondag 27 september organiseert mountainbikevereniging De Mudhunters voor de vierde keer hun succesvolle mountainbiketocht in de mooie omgeving van Venray. Er kan tussen 8.00 en 9.30 uur gestart worden voor de afstanden 35, 50 en 65 km. De inschrijving is in de kantine van ATV Venray aan de Sportlaan 1 in Venray.
Vorig jaar kwamen er ruim 600 deelnemers en gezien de vele enthousiaste reacties na afloop, werd de tocht erg gewaardeerd. Dit jaar hopen we dit aantal nog te overtreffen.

Er is ook een familietocht van 25 km waaraan ook de jongere mountainbike liefhebbers samen met hun ouders of andere begeleiders aan mee kunnen doen. Deze tocht start iets later en wel tussen 9.30 en 10.00 uur en is aantrekkelijk voor de jeugd, die voor het eerst aan zo’n tocht meedoet. De route is prima te rijden, ook ongeoefende rijders kunnen eraan meedoen en ongetwijfeld veel plezier eraan beleven. De Mudhunters hebben ruim 30 jeugdleden en bieden aparte trainingen aan om het mountainbiken op een leuke en speelse manier te leren. De omgeving van Venray staat garant voor een mooi en afwisselend parcours. Afgelopen jaar zijn er een drietal nieuwe routes aangelegd, waar een gedeelte van gebruikt gaat worden. De vaste routes van Venray beginnen in de bekende Ballonzuilbossen naast het monument. Onderweg is er een pauzeplaats voor alle afstanden tot 50 km en een tweede pauzeplaats voor de 65 km, waar een gratis drankje en verschillende gratis versnaperingen worden aangeboden.

De kosten voor deelname bedragen slechts € 4 voor niet leden van de NTFU en € 3 voor de NTFU leden, de familietocht kost slechts € 2. Voor je eigen veiligheid is het dragen van een fietshelm verplicht. Meer informatie is te vinden op de website van de Mudhunters www.mudhunters.nl of op de speciale Facebookpagina die je kan vinden onder de zoekwoorden ‘ATB toertocht Venray’. Om het inschrijven nog sneller te laten verlopen, kan men naast de gebruikelijke formulieren ook door middel van Scan & Go het NTFU pasje scannen en direct vertrekken. Op het startbureau wordt er een leuke fietsshow georganiseerd door Dekkers Tweewielers uit Wanssum. Hier kan men onder het genot van een kopje koffie met vlaai de nieuwste modellen bewonderen. De afgelopen jaren hadden we schitterend weer en dus gaan we er ook dit jaar vanuit dat de weergoden ons goed gezind zijn. We rekenen dan ook op vele enthousiaste deelnemers! 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 1562 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2018