Sportverenigingen Noord-Limburg komen samen in Venray

Op 23 november 2015 komen sportverenigingen uit Noord- Limburg samen. Clubtotaal organiseert voor de derde keer het Sportcafé XL, ditmaal in Venray. Verenigingen krijgen ondersteuning van Clubtotaal, een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten in Noord-Limburg.

Cabaretier Peter Heerschop opent de avond. Trainers, kaderleden van sportverenigingen en -clubs en professionals die in de sport werken zijn van harte welkom tijdens deze kosteloze avond!

Sportverenigingen moeten verbeteren
Sportverenigingen moeten zichzelf continu verbeteren om mee te kunnen draaien in de huidige maatschappij. Hoe positioneren ze zichzelf in een concurrerende markt met behulp van de nieuwste trends op het gebied van marketing? Redden de verenigingen het nog alleen? Hoe haalt een vereniging het beste uit zichzelf en zijn omgeving door maatschappelijk te ondernemen? Hoe maken ze de sportkantine gezonder?

Dit zijn enkele vragen die veel verenigingen bezighouden. Tijdens een aantal workshops komen deze vragen - en antwoorden - aan bod. Zo geeft sportmarketingbureau Triple Double uit Eindhoven een interessante workshop over sportmarketing anno 2015 en vertelt Henri Elbersen over de unieke aanpak van de Wieler- en Skateomgeving Herungerberg tijdens de realisatie van de omgeving: een uitstekend voorbeeld van lokaal ondernemerschap.

Extra aandacht voor g-sport Ook is er tijdens het Sportcafé XL extra aandacht voor de g-sport. Een doelgroep die voor veel verenigingen moeilijk te bereiken is, zijn mensen met een beperking. Hoe pas je je sportaanbod hier op aan? Wat zijn goede voorbeelden uit de omgeving? Een drietal workshops geven antwoord op deze vragen.

Peter Heerschop in Venray Cabaretier Peter Heerschop startte als gymleraar in het voortgezet onderwijs, maar tegenwoordig kennen we hem beter als cabaretier en van programma’s zoals Kopspijkers en Jeuk. Heerschop opent de avond in Venray.

Op 23 november 2015 vindt de derde editie van het Sportcafé XL plaats. Trainers, kaderleden van sportverenigingen en -clubs en professionals die in de sport werken zijn van harte welkom. De avond is voor gasten geheel kosteloos.

Meer weten? Kijk op www.clubtotaal.nl.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 1592 keer
terug naar boven