Nieuw in Venray: AQUAKIDS

Afgelopen zaterdag heeft de eerste proefles van Aquakids plaatsgevonden. De kinderen hebben tijdens deze les van allerlei spelvormen in het water gedaan. Door middel van Aquakids willen wij de kinderen laten kennismaken met al de takken in de zwemsport die de Venrayse zwemvereniging SPIO heeft. Dit zijn waterpolo, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen en keuzepakketzwemmen (survival, snorkelen, plankspringen). En niet alleen het laten kennismaken, maar ook op een leuke, sportieve en recreatieve manier bezig zijn in het water door middel van allerlei spelvormen. Hierbij kun je denken aan estafettes, werken met spelmateriaal, samenwerkingsvormen en zwemmen op muziek. Er zijn kinderen die niet specifiek met één onderdeel in de zwemsport bezig willen zijn, maar gewoon lekker in het water bezig willen zijn. Tevens is voor deze groep kinderen Aquakids ontwikkeld.

Door op deze manier in het water bezig te zijn behouden kinderen ook nog eens hun vaardigheden die ze aangeleerd hebben tijdens de zwemlessen. Wat de veiligheid tijdens het vrij zwemmen ten goede komt. Aquakids is ontstaan doordat wij als zwemvereniging SPIO merkte dat de takken van zwemsporten die wij binnen SPIO hebben niet bekend zijn bij veel ouders en kinderen. En dus dat kinderen na het behalen van hun B- dan wel C-zwemdiploma stoppen met zwemmen. Door middel van Aquakids wordt er dus een brug gevormd tussen de zwemlessen en de zwemsport.

De Aquakids lessen worden gegeven door gecertificeerde zwemtrainers en vinden plaats in zwembad de Sprank. De lessen worden gegeven op de zaterdag van 15.00 - 16.00 uur. De lesdata van dit seizoen staan op de website van SPIO vermeld, tot de zomervakantie zijn er 24 lessen. Voor vier lessen betalen de kinderen een bedrag van € 25. SPIO wil Aquakids laagdrempelig houden, dus je schrijft je in voor 4 lessen en je kunt na die vier lessen beslissen of je nog aan vier lessen deel wilt nemen of dat je stopt. Je zit dus nergens aan vast en je kunt dus bijvoorbeeld ook in de winterstop van je sport deelnemen aan 4 lessen Aquakids om gewoon lekker bezig te zijn en/of op conditie te blijven. Om deel te kunnen nemen aan Aquakids moet men in het bezit zijn van het B-zwemdiploma.

Voor vragen over Aquakids of aanmelding, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website www.spio.nl. Op de website van SPIO staat ook informatie over de andere zwemsporten die binnen de Venrayse zwemvereniging SPIO beoefend worden.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 2023 keer
terug naar boven