Grootste g-judo toernooi van de wereld in Venray

Op 21 november organiseert Sportinstituut Verhagen voor de 7e keer een groot G-Toernooi. Om de 2 jaar worden hier in Venray de Open Nederlandse Kampioenschappen gehouden.

Om 9.00 uur wordt het G-Toernooi geopend door wethouder Lucien Peeters. Later op de dag zal ook nog burgermeester Hans Gilissen voorbij komen om de sporters toe te spreken. Na het welkomswoord zullen de kampioenschappen voor de senioren niveau 1 en 2 beginnen. Dit zijn in totaal 54 deelnemers (vorige keer waren het er nog maar 24) die tot 12.00 uur strijden om de titel.

Na de pauze is er een streetdans optreden van de dansgroep ‘The Unbound Hip Hop’. Na dit optreden is het de beurt aan de jeugd t/m 15 jaar. In totaal strijden er 230 deelnemers om het Japans Shenshu kampioenschap. Shenshu betekent in het Japans Kampioen, want het zijn eigenlijk allemaal kampioenen. Na 15.00 uur zijn de senioren aan de beurt. Tussen deze 2 groepen is er ook nog een paaldansact van Chalans. ‘s Avonds staat er voor 150 gasten een buffet klaar dat is gesponsord door Lekkerrr.

Alle sporters worden deze week door Sportinstituut Verhagen van het vliegveld gehaald en ondergebracht op Bungalowpark De Vers in Overloon en op Center Parcs Limburgse Peel in America.

Organisator Rudi Verhagen: ‘We lijken wel gek om dit elke keer te organiseren, maar als je dan tijdens deze dag al die vrolijke gezichtjes ziet dan weet ik weer waar ik het voor doe. Dat is voor mij ook de drijfveer om elke keer dit weekend voor hen te organiseren. Dit doe ik natuurlijk niet alleen. Ik heb een geweldig team van 50 vrijwilligers achter mij staan en samen organseren wij deze fantastische dag voor al deze sporters. De dag is voor ons geslaagd als alle mensen tevreden naar huis gaan en niet onbelangrijk, als er geen ongelukken gebeuren.’

Het G-Toernooi vindt plaats op 21 november in de Wetteling, Zuidsingel 2 in Venray. De aanvang is 9.00 uur en het gaat door tot 18.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. 

  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 2518 keer
terug naar boven