De hele wereld over met Venray als thuisbasis Rise, Shine, Zumba

Hoe ben je in de wereld van dans en sport terechtgekomen?

Bij mij is de passie van het dansen en lesgeven met de paplepel ingegoten. Vanaf kleins af aan loop ik al in de dansschool rond en ik ben er dus ook echt mee opgegroeid. Mijn eerste les gaf ik al toen ik 13 was. Natuurlijk nog niet zelfstandig maar toen is het al wel begonnen. In 2009 kwam Zumba op in Nederland en ik was er als een van de eerste bij. In Leeds (UK) behaalde ik, alweer vijf jaar geleden, mijn certificaat. We zijn toen meteen begonnen met 2 lessen in de week. Wat nu is uitgegroeid tot 17 lessen in de week, voor jong en oud!

In hetzelfde jaar ben ik ook direct naar Orlando geweest voor de jaarlijkse instructor conventie. Zumba Kids en Zumba Gold zijn enkele trainingen die ik daar gevolgd heb. Tussen al het lesgeven door, behaalde ik in juli 2010 mijn mbo dansdocent diploma, aan het ROC Rijn IJssel in Arnhem.

Omdat ik mijzelf steeds wil(de) blijven uitdagen en ontwikkelen, had ik mij aangemeld voor Zumba Jammer. Dat wil zoveel zeggen dat ik choreografieën maak voor instructeurs en daar trainingen voor organiseer. Vanuit Europa was ik de eerste die daarvoor werd uitgekozen. Sindsdien reis ik door heel Europa heen en soms ga ik naar plaatsen buiten Europa, zoals Dubai en San Francisco.

Elk jaar ga ik in ieder geval naar Amerika om trainingen te volgen en te geven. Zo blijf ik mij steeds ontwikkelen en blijven we bij Janssen Dance Masters, op de hoogte van de nieuwste dingen.

Waar komt jullie passie voor Zumba vandaan?

De muziek is heerlijk en wat zo fijn is aan Zumba is dat iedereen er aan mee kan doen. Jong, oud, dik, dun, groot, klein het maakt niet uit! Dat vind ik zo mooi aan Zumba, omdat ik dit nog bij geen enkel ander dans/fitness programma ben tegen gekomen.

Wat is Zumba precies voor sport?

Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness, waarbij Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert wordt. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem.

Hoe weten jullie te onderscheiden van andere instructeurs?

Wij onderscheiden ons doordat we steeds als een van de eerste de nieuwste trainingen en bijscholingen volgen. Daardoor blijven we op de hoogte van de nieuwste dingen. Doordat ik ook trainingen geef aan instructeurs weten we wat hot is!  

Welke mogelijkheden bieden jullie op het gebied van Zumba aan?

We hebben op dit moment lessen voor kinderen vanaf 5 jaar en de oudste die bij ons aan Zumba doet is 80! Dus iedereen kan bij ons terecht! En daar komt nu dan ook nog Zumba Step bij. Dit is voor veel mensen een leuke uitbreiding op de normale Zumba Fitness lessen.

Heb je voor Zumba Step een special opleiding voor moeten volgen?

Petra (ook instructeur bij Janssen Dance Masters) en ik gaan samen binnenkort naar Kopenhagen om daar de Zumba Step training te volgen. Dit omdat die in Nederland pas in maart plaatsvindt. Bij een Zumba Step les wordt er gebruik gemaakt van 30% step, 30% fitness en 40% dans. Hierdoor krijg je een hele andere les dan de normale step lessen die we gewend zijn van vroeger.

Vanaf wanneer kunnen er lessen voor Zumba Steps bij jullie gevolgd worden?

Vanaf 11 maart gaan deze lessen van start! Omdat er gebruik gemaakt wordt van een step hebben we plek voor 24 deelnemers! Dus vol=vol. Deze les gaat plaatsvinden op woensdag om 18:45 uur.

Welke sportvormen bieden jullie nog meer aan?

Afgelopen augustus ben ik naar Nashville (USA) geweest om daar opgeleid te worden als INSANITY Instructor, waardoor ik de enige in Nederland ben die daar voor gecertificeerd is! Core training is ook iets wat wij geven. Deze les is gericht op je core, dus je buik, rug, armen en benen. Ook de traditionele Step Aerobics lessen geven we.

En iets wat tegenwoordig natuurlijk niet mag ontbreken is het sporten voor ouderen en daar is Petra erg actief in.

Hoe kijken jullie naar de toekomst en de ontwikkelingen, die Janssen Dance Masters doormaakt?

Wij proberen zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen op dans en sport gebied.

Willen jullie verder nog iets delen met de lezer?

Geef u nu op voor de proefles op zondag 16 maart om 11.30 uur VOL=VOL Volg onze acties, over ons 5 jarig Zumba jubileum, via Facebook en op de website. Hebt u interesse om een van onze dans/sportlessen te proberen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.janssendancemasters.nl

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 3005 keer
terug naar boven