Toernooi Dansvereniging De Bekse Klinkertjes

Dansvereniging De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek organiseert op zondag 21 februari a.s. voor de 4e keer een garde- en showdanstoernooi. Dit toernooi wordt georganiseerd voor verschillende verenigingen die aangesloten zijn bij de NDO (Nederlandse Danssport Organisatie).

Dit danstoernooi vindt plaats in het Gemeenschapshuis De Pit in Overloon. Het toernooi begint om 9.15 uur met de opening door de 29 leden van De Bekse Klinkertjes. De dag zal eindigen rond 21.00 uur met de prijsuitreiking. Het belooft een gezellige dag te worden met vele mooie en schitterende dansuitvoeringen; kortom een dansspektakel van hoog niveau.

De bezoekers kunnen een heel gevarieerd programma verwachten van gardedansen (groepen, paren, solo’s en mars) tot show modern/freestyle (groepen, solo’s en duo’s) en de karakterdansen (groepen). Deze karakterdansen zijn thema’s die de groepen uitbeelden zoals onze Juniorengroep (zie foto met surfplanken) die het thema The Beach hebben. Dus de groep neemt je mee naar een heerlijk dagje strand.

Aan het toernooi doen verschillende gezelschappen mee. De volgende verenigingen hebben zich voor ons toernooi ingeschreven, natuurlijk DV De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek, DV Swifters uit Volkel, DC BeatYes uit Berghem, DV X-perience uit Helmond, DV Peel-Dancers uit Ysselstein, The Stars uit Angeren, DV Dancing Kids uit Nistelrode, DV Dance4-Joy uit Spijk, DV D’Light uit Nijmegen en DV Lunètic uit Gouda.

Dansvereniging De Bekse Klinkertjes neemt zelf deel met 8 dansen in de diverse categorieën, namelijk:
- 2x in de categorie Garde Solo Junioren Vrije Klasse;
- 2x in de categorie Garde Junioren Vrije Klasse;
- 1x in de categorie Show Modern Junioren Vrije Klasse;
- 1x in de categorie Show Karakter Junioren;
- 1x in de categorie Garde Hoofdklasse Sport Klasse;
- 1x in de categorie Show Modern Hoofdklasse Sport Klasse.

Alle dansers worden beoordeeld op uitvoering, moeilijkheid en natuurlijk ook op uitstraling. In de uitvoering moeten er bepaalde elementen in een choreografie verwerkt zijn en al deze elementen worden omgezet naar punten mits ze goed worden uitgevoerd door de dansgroep.

Het toernooi is bedoeld om uiteindelijk de ranglijst te bepalen voor het Nederlands Kampioenschap dat in Oss gehouden wordt dit jaar om daarna met de Nederlandse Kampioenen naar de Europese Kampioenschappen te gaan die dit jaar worden gehouden op 29 en 30 april en 1 mei in de Maaspoort in Den Bosch. Hier zijn Nederland, Duitsland en België aanwezig.

De organisatie verwacht een geweldig gezellige dag vol dans en sportiviteit tussen de verschillende verenigingen. Iedereen is van harte welkom op het toernooi in De Pit in Overloon op 21 februari 2016.

Dansen is niet alleen leuk om te doen, maar óók leuk om naar te kijken! 

  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 1781 keer
terug naar boven