FUTSAL-pilotproject van START

Futsal? Wat is dat nu weer. Het is gewoon een ander ‘Spaans’woord voor zaalvoetbal en een samenvoeging van ‘futbol’ (voetbal) en ‘sala’ (zaal). Je hebt vrij gemakkelijk een team bij elkaar want een partijtje speel je al met twee teams van ieder 5 man en in twee helften van elk 25 minuten lang. Het lijkt een beetje op straatvoetbal maar dan in de zaal, lekker laagdrempelig, overzichtelijk en geen moeilijke wedstrijdregels. Bij uitstek een moment en plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar plezier te hebben. Het is opgezet met een vrije inloop en het kost slechts 1 euro per keer.

Ontstaan als burgerinitiatief vanuit een simpel idee om te kijken of er op sportgebied en vrijetijdsbesteding iets zou kunnen worden opgezet voor jongeren vanaf 15 jaar in Venray en omstreken, daarom is er samenwerking gezocht met de gemeente Venray (buurtsportcoach), Synthese en de sportdocenten van het Raayland College. Door de laagdrempeligheid van Futsal is er in eerste instantie gekozen voor deze sport in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Er is gezorgd voor begeleiding ter plekke. Mocht de pilot, die twee maanden duurt, succesvol zijn dan krijgt het een vervolg. Eventueel kan dan de leeftijdsgroep vergroot worden tot bijvoorbeeld 24 jaar, kan er in de zomer een buitenvariant komen of als die wens er is een andere sport aangeboden worden.

Er is gekozen voor de zondagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur. Je kunt je natuurlijk stierlijk vervelen op zo’n middag en de dag doorkomen met het gamen van bijvoorbeeld Fifa op de Playstation, óf je komt naar de Wetteling voor een echt partijtje met (nieuwe) vrienden ……

Iedereen is welkom van 15 t/m 18 jaar. Je kunt alleen komen of met vrienden. Je komt wanneer je zin hebt en het kost je maar 1 euro per keer. De eerste keer op 14 februari is het in sporthal de Weert, maar daarna elke zondag in de Wetteling. Voor meer informatie bel met 06 - 26758975.

Tot zondag……. Venray beweegt, Synthese en Anita Ebbing (initiator). 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 1674 keer
terug naar boven