Garde- en showdanstoernooi Peel•Dancers Ysselsteyn

Dansvereninging Peel•Dancers uit Ysselsteyn organiseert op zondag 10 april 2016 een garde- en showdanstoernooi. Het toernooi begint om 9.15 uur in de Schouwburg in Venray met de opening die uitgevoerd zal worden door de jongste leden vanaf 4 jaar, namelijk dansgroep Joy. De tweede opening zal zijn om 14.30 uur en wordt verzorgd door de leden van Jazzle. Dit betreft een moderne dans. Om 19.30 uur eindigt de dag met de prijsuitreiking.

Dit jaar heeft DV Peel•Dancers twee solisten. Als eerste Anne Konings. Zij komt uit in de categorie garde solo junioren vrije klasse om 9.40 uur. In de categorie garde solo jeugd sportklasse komt als tweede soliste Esther Konings uit. Zij gaat het opnemen tegen maar liefst 13 andere solisten. Zij start om 15.25 uur. Om 11.20 uur is het de beurt aan de nieuwe groep Flair. Deze jongste groep danseresjes oefenen ieder week erg hard om hun garde-pasjes onder de knie te krijgen. Dan is er ook nog het duo Sanne Bruijnseels en Elke Lemmens, twee enthousiaste vriendinnen die elke week hard trainen om een mooie show neer te zetten. Zij starten om 9.30 uur. De garde groep Divine komt uit in de categorie garde polka junioren vrije klasse om 10.45 uur. Het duo Anke Fleurkens en Linsey Xhofleer wil als Nederlands Kampioen natuurlijk op hun eigen toernooi een mooie uitvoering neerzetten en dat doen ze om 12.45 uur. In de categorie garde polka hoofd sportklasse komt de groep Connected uit om 17.05 uur. Dan is er ook nog de groep Vibe en zij komen uit in de categorie show modern hoofd sportklasse en zij starten om 17.55 uur.

Tijdens het toernooi worden er verschillende soorten stijlen dans getoond. Iedere dans wordt door een vakjury beoordeeld op choreografie, presentatie, houding, moeilijkheid, spreiding en verplichte elementen.

Op het Peel•Dancers toernooi komen ruim 400 deelnemers en er worden ca. 100 dansen uitgevoerd. Het belooft een gezellige dag te worden met vele mooie en schitterende dansuitvoeringen.

Voor meer informatie over DV Peel• Dancers neem een kijkje op de website: www.peeldancers.nl of via de facebookpagina van DV Peel•Dancers.

Dansen is niet alleen leuk om te doen maar ook geweldig om naar te kijken! 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 1544 keer
terug naar boven