Dancing Pearls 25-jarig jubileum!

In mei 2016 bestond DANCING PEARLS (voorheen Dansgarde Vredepeel) 25 jaar! En dat gaan we zeker vieren..!

In mei 1991 werd door Dora Arts- Mennen het initiatief genomen om een dansclubje op te gaan richten. Hier in ons eigen dorp. Het bestuur werd aangevuld door Tonny van Hoof, Julia van Asten en Anita Hegmans. Er meldden zich 17 leden uit eigen dorp aan, jongens en meiden gemengd, in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Zij gingen dansen onder leiding van Bernadette Helligers. De kantine bij Leonie en Piet v.d. Zanden werd beschikbaar gesteld voor oefenruimte. En zo werd Dansgarde Vredepeel een feit. Het eerste optreden werd gegeven op de zittingsavond in Vredepeel in 1992.

De afgelopen 25 jaar heeft deze vereniging vele jonge mensen uit Vredepeel met elkaar in verbinding gebracht. In een klein dorp zoals Vredepeel is dat ontzettend belangrijk. Er zijn jaren geweest waarin het ledenaantal erg terugliep. Maar door de jaren heen is gebleken dat de Dansgarde Vredepeel een grote betekenis heeft in dit dorp. Zowel voor jong als oud. De jongeren zijn aan zet door het instuderen en het uitvoeren van de dansen. Deze wordt hen op vrijwillige basis aangeleerd door de oudere jeugd uit eigen dorp. Opvoeringen zijn er tijdens de Carnaval waar iedereen, jong en oud, uit ons eigen dorp maar ook van naastgelegen dorpen kunnen genieten. Al met al is het een uitvoering voor en door bekenden van elkaar. En dit wordt door iedereen zeer gewaardeerd! Het is dan ook iets wat de leefbaarheid zeer ten goede komt!

Sinds enkele jaren hebben er dan ook wat veranderingen plaats gevonden. Zo heet Dansgarde Vredepeel voortaan Dancing Pearls en is de leeftijd aangepast naar 4 jaar. Zo hebben we in seizoen 2015-2016 maar liefst weer 22 leden en 3 dansgroepen. e weten: Minioren (4-7 jaar) Junioren A (8-11 jaar) en Junioren B (12- 16 jaar). En voor het komend jaar staan er weer leden te wachten om te kunnen instromen. Dancing Pearls Bloeit! Dancing Pearls is met recht een vereniging voor en door Vredepeelse mensen.

Wij willen iedereen die in deze 25 jaar iets te maken heeft gehad met onze vereniging en alle andere belangstellenden graag uitnodigen om onze jubileumdag mee te komen vieren.

Wanneer: Zondag 19 juni 2016
Waar: In De Kleine Loef in Vredepeel
Tijd: Van 11.00 tot 14.00 uur waarna na 14.00 uur een gezellig samenzijn volgt

Tijdens dit jubileum kijken we terug naar 25 jaar Dancing Pearls, kijken we naar de toekomst met dansopvoeringen door onze huidige leden, onthullen we de nieuwe danspakjes, kunnen kinderen geschminkt worden en staat er een luchtkussen.

KORTOM EEN LEUKE DAG VOOR JONG EN OUD .. .. MAAR BOVENAL EEN GEZELLIGE JUBILEUMDAG!

U bent allen van harte welkom! 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 1604 keer
terug naar boven