Grrrr... het gaat stormen in Venlo...

Het beklimmen van trappen, bruggen, banden stapels, containers en cargo-netten. Het kan allemaal bij hindernissen stormloop VenloStormt. VenloStormt vindt op zondag 25 mei 2014 voor de eerste keer plaats.

venlo stormt logo ‘VenloStormt draait om het overwinnen van jezelf en de uitdagende hindernissen. Bestormers kunnen individueel of in teamverband deelnemen. Kameraadschap en plezier en het halen van de finish staan bij VenloStormt centraal,’ aldus Dennis Meens, voorzitter van VenloStormt. Het parcours van VenloStormt is een 10 en 20 km lange stormbaan waar om de 500 meter hindernissen opdoemen. Start en finish van dit parcours liggen op de Maasboulevard. De stormloop doet daarnaast de stadsdelen Centrum (over de markt en oude markt), Venlo-Zuid, Blerick en de uiterwaarden van de Maas aan Venlose en Blerickse zijde aan.

Voorbereiding op VenloStormt
Het beklimmen van containers, banden stapels en cargo-netten klinkt voor sommigen heftig, maar volgens Meens kan iedereen deelnemen aan VenloStormt. ‘We bieden voorbereidingsprogramma’s zodat het voor iedereen mogelijk is om deel te nemen aan VenloStormt. OefenStorm is zo’n voorbereidingsprogramma. 8 weken, 23 trainingen op dinsdag, donderdag en zondag. Dit programma start op 1 april.’ Op één zondag wordt het officiële VenloStormt parcours gelopen. Op twee zondagen is er een speciaal hindernissenprogramma. ‘Daarin worden bestormers naast de trainingen voorbereid op het klimmen, klauteren, kruipen, springen en de waterhindernissen,’ aldus Dennis Meens.

ScholierenStorm voor scholieren van 6 t/m 15 jaar
Speciaal voor scholieren heeft VenloStormt een eigen Hindernissen Stormloop, ScholierenStorm. Hierbij kunnen jongeren van 6 t/m 15 jaar in diverse leeftijdscategorieën een deel van het parcours trotseren. Dennis Meens vertelt: ‘Onze parcoursontwerper Jos Storm heeft 4 speciale hindernissen ontworpen, gericht op het prestatievermogen van scholieren van diverse leeftijden. De allerkleinsten rennen een afstand van 800 meter, waarbij een speciaal parcours met leuke en uitdagende hindernissen voor ze opgezet wordt. Jongeren vanaf 8 jaar rennen een langere afstand, variërend van 1.400 m tot 4.400 m. Hierbij bestormen ze zelfs een aantal hindernissen van het officiële VenloStormt parcours.’

ScholierenStorm vindt plaats in de ochtend van 25 mei 2014 voor VenloStormt. Afhankelijk van hun leeftijd zullen de jongeren een container beklimmen, ploeteren door een bassin vol met modder en afdalen van een enorme glijbaan. De 14 en 15 jarigen kunnen zich helemaal geven op de 150 meter lange tijgerbaan aan de Blerickse zijde van de Maas.

TestStorm met 7 hindernissen op zaterdag 8 maart 14.00 uur
Om mensen kennis te laten maken met een hindernissen stormloop organiseert VenloStormt een TestStorm. Er worden verschillende hindernissen opgebouwd en een parcours uitgezet. Deelnemers ervaren of ze de hindernissen kunnen overwinnen en wat ze te wachten staat als ze aan VenloStormt deelnemen op 25 mei. TestStorm is op zaterdag 8 maart om 14.00 uur en wordt gehouden op de Maasboulevard, Werf 1, 5911 DK Venlo. Deelname is gratis. Inschrijven voor VenloStormt kan nog t/m zondag 18 mei via www.venlostormt.nl

OefenStorm trainingen bij Het LoopCentrum
Het LoopCentrum biedt vanaf april OefenStorm trainingen aan. Bedoeld voor alle lopers die willen deelnemen aan VenloStormt. Er is aandacht voor het verbeteren van kracht, lenigheid en behendigheid om zo de hindernissen te kunnen bestormen. Hebt u de benodigde kilometers in de benen en overweegt u om deel te nemen aan VenloStormt of wilt u zich specifiek voorbereiden hierop, train dan 8 weken lang met ons mee. Meer informatie en aanmelden: www.hetloopcentrum.nl/clinics

Voorbereiding op VenloStormt met Bootcamp Power
Een goede manier om u voor te bereiden is door deel te nemen aan Bootcamp lessen bij Bootcamp Power in Venray. Bootcamp Power neemt deel aan VenloStormt met een team van 43 bestormers. Tijdens de 1-uur durende, intensieve full-body workout wordt op verschillende manieren getraind. Squats, push ups, sprintjes trekken, touwtje springen en autobanden worden onder andere gebruikt in de krachtuithoudings-, interval en circuittrainingen. De trainingen zijn in groepsverband in de buitenlucht. Meer informatie: www.bootcamppower.nl.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 2346 keer
terug naar boven