Eerste Venrayse Singelloop: Eén groot loopfeest!

In Venray is het lopen van de singels een begrip. Op welk moment van de dag je er langs komt, er zijn altijd wandelaars en hardlopers te vinden. Jong en oud loopt het bekende rondje van Venray om een sportieve en gezellige invulling te geven aan de dag. Door de 5 km te lopen komt menigeen aan de gewenste gezonde beweging per dag. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang voor een nieuw Venray’s loopevenement.

Sport - Venrayse Singgelloop logo

Op initiatief van Brendan Rijsdijk is hiervoor de stichting Venrayse Singelloop opgericht. Het doel is om nog meer mensen in Venray en omgeving in beweging te brengen. Het promoten van de loopsport gaat dan ook hand in hand met het maatschappelijk belang ten behoeve van jeugd en sport.
Het bestuur van de stichting Venrayse Singelloop, bestaande uit Brendan Rijsdijk, Freddie de Vries, Sjors Loonen en Alex Sanders, willen met dit ‘grote loopfeest’ Venray als sportgemeente op de kaart zetten. Bedoeling is dat dit loopfeest uitgroeit tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Zondag 5 oktober 2014
De eerste editie van de Venrayse Singelloop is op zondag 5 oktober 2014. Het Schouwburgplein is start en finish van het loopevenement. Deelnemers vanaf 12 jaar kunnen kiezen uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Dat is dus één of twee keer de singels. Voor de kinderen vanaf 6 jaar is er een kidsrun van 0,8 meter en 1,6 kilometer. Daarnaast is er de VieCuri Vitaal bedrijvenloop waarvoor teams van maximaal vijf personen zich kunnen opgeven.

Opbrengst voor Jeugdsportfonds Venray
De stichting gaat met het nieuwe evenement ook het maatschappelijk belang stimuleren en ondersteunen. Daarom is het Jeugdsportfonds Venray als goede doel aan het evenement gekoppeld. Jeugdsportfonds Venray geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot en met 20 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. De missie van het Jeugdsportfonds: Alle kinderen moeten kunnen sporten.

De respons van het bedrijfsleven in de regio is positief. Veel lokale ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf hebben hun medewerking al toegezegd. Daarnaast hebben ze met enkele grote bedrijven ook al concrete afspraken gemaakt over sponsoring. Venrayse sportverenigingen (ATV, Run 4 Health en Hockeyclub Venray) gaan op vrijwillige basis het evenement begeleiden.
Initiatiefnemer Brendan Rijsdijk: ‘Ik ben zelf o.a. actief hardloper en ben (sport)fysiotherapeut en daarom vind ik bewegen erg belangrijk. We willen daarom met het opzetten van dit evenement zoveel mogelijk mensen in Venray en omgeving motiveren om te bewegen; in dit geval met hardlopen. Tevens willen we middels ons goede doel: het Jeugdsportfonds Venray financieel ondersteunen met een deel van de opbrengst van de Venrayse Singelloop. Daarom zijn wij druk doende om zo veel mogelijk potentiële sponsoren te benaderen en te vragen de Venrayse Singelloop te ondersteunen. We hopen dat 5 oktober een gezellig, sportief en mooi evenement gaat worden, dat er veel lopers deelnemen en dat er veel publiek zal zijn om aan te moedigen en dat het hart van Venray zal bruisen.’

Inschrijven
Inschrijven voor de Venrayse Singelloop kan via www.venraysesingelloop.nl. Op die website vind je ook alle verdere informatie over het ‘grote loopfeest’.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 3738 keer
terug naar boven