Garde- en showdanstoernooi Peel•Dancers Ysselsteyn

Dansvereniging Peel•Dancers uit Ysselsteyn organiseert op zondag 19 januari alweer voor de 18de keer een garde- en showdanstoernooi. Dit danstoernooi vindt plaats in de Schouwburg te Venray.

Het toernooi begint om 09.15 uur met de opening die uitgevoerd zal worden door de dansgroep Jazz en Joy. De dag zal eindigen rond 20.00 uur met de prijsuitreiking. Het toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met het NDO en wordt conform de richtlijnen van EFDO gehouden. Dit is de Europese Bond die op 2, 3 en 4 mei 2014 het Europees Kampioenschap organiseert in Dornbirn te Oostenrijk. Op het Peel•Dancers toernooi komen ruim 400 deelnemers en er worden 106 dansen uitgevoerd. Het belooft een gezellige dag te worden met vele mooie en schitterende dansuitvoeringen. Ook Europees Kampioene 2013, Kimberley Xhofleer, zal hier haar uitvoering laten zien zowel met haar solo als met de groepen waarin ze danst. Het belooft dus een dansspektakel van hoog niveau te worden.

De gardegroep Swing komt uit in de categorie Junioren vrije klasse om 11.45 uur. Deze jongste groep danseresjes oefenen iedere week om hun gardedansje onder de knie te krijgen.

Dit jaar heeft DV Peel•Dancers één soliste, Esther Konings. Zij komt dit jaar voor het eerst uit in de categorie Solo Jeugd vrije klasse om 15.00 uur. Voor Esther de uitdaging om te promoveren naar de sportklasse en zich daar te hand haven. In de categorie Garde Jeugd Sportklasse komt de groep Silver Stars uit om 16.35 uur. De groep bestaat uit 7 enthousiaste meiden en trainen al weken keihard om op hun eigen toernooidag zo goed mogelijk te presteren. Ook willen ze zoveel mogelijk punten scoren om voor Nederland uit te mogen komen op het Europees Kampioenschap 2014 in Oostenrijk. Dit jaar heeft DV Peel•Dancers een nieuw duo, bestaande uit Linsey Xhofleer en Anke Fleurkens. Zij gaan uitkomen in de categorie Show Duo Jeugdklasse om 19.00 uur. Dit is voor DV Peel•Dancers een nieuw gebied. Er is dan ook hard gewerkt om voor dit talentvolle duo een mooie dans te creëren, welke zij graag aan u willen laten zien.

Tijdens het toernooi wordt er garde, show-modern en show-karakter gedanst. Iedere dans wordt door een vakjury beoordeeld op choreografie, presentatie, houding, moeilijkheid, spreiding, verplichte elementen en uitvoering. Voor meer informatie zie www.facebook. com/dv.peeldancers of voor vragen mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tevens kunnen op deze toernooidag jongens en meisjes zich aanmelden voor een proeftraining. Het nieuwe dansseizoen begint na de meivakantie en nieuwe leden zijn van harte welkom.

Het bestuur van DV Peel•Dancers is blij met de vele vrijwilligers die de afgelopen maanden de handen uit de mouwen hebben willen steken. En mede dankzij sponsor Limburge Bouwmaterialen, alle andere sponsoren, adverteerders en begunstigers is het ook financieel mogelijk om het Peel•Dancers toernooi te organiseren. Daarvoor hartelijk dank. Iedereen is  van harte welkom op het Peel•Dancers toernooi in de Schouwburg op 19 januari 2014. Dansen is niet alleen leuk om te doen, maar óók leuk om naar te kijken!

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 2258 keer
terug naar boven