Venray, kom in beweging!

Nu de feestdagen van Kerst en Nieuwjaar weer voorbij zijn, worden we ons weer bewust van onze gezondheid. De weegschaal wordt overal weer van stal gehaald. Nadat we enige malen schoon aan de haak op deze schaal gestaan hebben, zien veel mensen een toename van gewicht. Dus is het tijd voor goede voornemens: Minder eten en meer bewegen! Het recept lijkt eenvoudig, maar hoe pakken we dit aan?

Ik heb er een voedingsboek op nageslagen: Om een worstenbroodje te compenseren moet ik 62 minuten wandelen! Om een oliebol te verbranden wandel ik 34 minuten. En wie weet hoeveel ik er met de feestdagen op heb? Mijn voornemen is minder eten. Ik hou echter van lekkere dingen. Mijn slogan is dan ook : Van alle lekkere dingen een klein beetje eten. Dus warm eten van een ontbijtbordje, minder snoepen en geen toetjes meer. Dat moet gaan lukken. Vindt u dit advies onvoldoende dan kunt u natuurlijk ook terecht bij een voedingsdeskundige.

Het andere voornemen is meer bewegen. Hoe pakken we dit aan? Dit hoeft niet zo moeilijk te zijn: dagelijks een half uur per dag wandelen of drie maal per week een uur. Wie meer wil bewegen onder begeleiding kan naar een van de sportscholen in Venray gaan. Ook fysiotherapeutenpraktijken in Venray bieden fitnessprogramma’s aan. Wie wil gaan hardlopen kan terecht bij “Run for Health”, opgericht door Wim Claassen. www.runforhealth.nl. Ouderen hebben echter veelal moeite om naar een sportschool te gaan. Zij kunnen zich niet meten met al die getrainde jonge lijven. Zij sporten liever in kleine groepen en onder begeleiding.

Het Medisch Centrum Antoniusveld heeft al sinds 2005 ervaring in het begeleiden van kleine groepen senioren in de cursus “Antoniusveld in Beweging” en de “Beweegkuur”. Dit jaar bieden we een cursus aan voor 55-plussers “Gezond in Beweging” in samenwerking met de GGD Limburg Noord en de gymnastiekvereniging St.Christoffel. In dit programma van vier maanden wordt u begeleid naar een actieve en gezonde levenswijze. Na deze periode kunt u instromen in de bewegingsgroepen van St.Christoffel. Er is al veel animo voor deze cursus. U kunt zich nog aanmelden tot 15 februari bij Mw. Collin, secretaresse fysiotherapie telefoonnummer 0478-512296. Zij kan u verder informeren.

Nu vraagt u mij natuurlijk: hoe zit het met uw bewegingspatroon? Ik kan u geruststellen. Ik  heb me al aangesloten bij een bewegingsgroep voor senioren!

Harry Schraven, huisarts

Medisch Centrum Antoniusveld

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 2439 keer
terug naar boven