×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 948 niet laden
Slider

Venrays sportman van het jaar Wout Poels naar Rio

Door Réne Poels

Terwijl hij zijn sportieve taak uitvoert als meesterknecht van Chris Froome tijdens de Tour de France is Wout Poels zo nu dan ook al in gedachten in Rio de Janeiro. De in Meerlo woonachtige wielrenner die vorig jaar werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Venray kondigde begin dit jaar al aan dat het zijn droom is om te mogen starten tijdens de wielerwegwedstrijd van de Olympische Spelen.

Lees meer...

Franse dag - Tour de L1mbour in LIVE vanuit Venray

Zaterdag 23 juli is de Grote Markt het sfeervolle toneel van het L1-televisieprogramma ‘Tour de L1mbourg’. Vanaf 17.30 uur presenteert Sander Kleikers live vanaf de Grote Markt het programma.
Gasten zijn deputé Ger Koopmans, Rowwen Hèze-voorman Jack Poels en leden van de wielerfamilie Poels. Met hen praat Kleikers natuurlijk over fietsen en de etappe van die dag. Maar er is ook aandacht voor de gemeente Venray. De Grote Markt wordt in een ‘grand marché’ veranderd en wordt geheel in Franse sfeer aangekleed. Het programma wordt herhaald om 20.55 uur en 22.55 uur. 

Street Art van Wout Poels in Blitterswijck

De Venrayse beeldend kunstenares Anne Haeyen heeft de laatste hand gelegd aan de Street Art van wielrenner Wout Poels. Op de gevel van het clublokaal van de fanclub van Wout, café De Zwart in Blitterswijck, schilderde Anne enkele jaren geleden alleen het postuur van Wout. Daarvoor is een racefiets gemonteerd. Op verzoek van de fanclub heeft Anne de afgelopen dagen de achtergrond geschilderd: een tafereel van de beroemde Hollandse berg in de Alpen, de Alpe D’Huez. ‘Ik heb deze berg gekozen omdat Wout daar vorig jaar Chris Froome op een geweldige manier heeft geholpen’, aldus de Venrayse kunstenares. ‘Ik heb het zo geschilderd dat Wout aan de voet van de berg is en aan de klim begint.’ Het kunstwerk van SKYwielrenner Wout Poels trekt vooral in de zomer veel aandacht van toeristen. ‘Vaak stoppen mensen hier om samen met Wout op de foto te kunnen. Er ontstaan dan hele discussies over de wielrenner en de prestaties van onze held’, is de ervaring van kastelein en bestuurslid Roy Gooren van de fanclub. De Venrayse kunstenares heeft deze vorm van Street Art voor het eerst gezien tijdens een vakantie in Maleisië. ‘Ik vond dat waanzinnig mooi en bijzonder’, aldus Anne Haeyen. 

Partijtje Voetbal op zondagmiddag

Heb je zin om samen met andere jongeren vanaf 15 jaar een partijtje voetbal te spelen of voor een gezellig praatje? Kom dan langs, elke zondagmiddag op Sportpark de Wieeën.

Na een succesvol winterseizoen Futsal in de Wetteling gaan we op Veld 7 vanaf 14.00 uur bij SV Venray deze zomer en herfst door met buitenvoetbal. Voor € 1,00 per keer sportief samen een balletje trappen. Synthese, Venray beweegt, het Wijkplatform Veltum en SV Venray zetten zich daarvoor in. Sport 2000 heeft een spiksplinternieuwe bal gedoneerd en elke middag staan er flesjes water klaar van de Jumbo om de dorst te lessen.

We kunnen nog wel een aantal enthousiaste vrijwilligers gebruiken voor de begeleiding of het fluiten (vragen? 06 - 26758975 of bij de buurtsportcoach van Venray beweegt).

Dus jongere, maak er gebruik van. Wij zien jou daar! 

G voetballers van SVVenray naar de Special Olympics

Op 1-2-3 juli vinden in Nijmegen weer de Special Olympics plaats. Het G team van SVVenray doet dit jaar ook mee. Het hele gebeuren is in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen.

Op vrijdag 1 juli is er een spectaculaire openingsceremonie in het Goffert Stadion in Nijmegen. Om 19.00 uur start het defilé met o.a de binnenkomst van Special Olympics-vlam gedragen door politie agenten. Samen met de wandelaars die 3 dagen gaan wandelen (deze worden voor het eerst gehouden bij de spelen). Hier loopt onder meer oudcommandant der strijdkrachten Peter van Uhm mee als marsleider. Na het ontsteken van de vlam vindt de officiële opening plaats door Jochem van Gelder. Daarna is er een optreden van Frans Bauer. Daarna gaan de sporters naar Heumensoord waar ze 2 nachten overnachten.

Zaterdag en zondag vinden de wedstrijden plaats in Wijchen, Nijmegen en Groesbeek naar gelang welke sport er wordt beoefent. Zondags is ook de prijsuitreiking.

Mochten jullie dit ook een keer mee willen maken kom dan gerust een keer kijken tijdens een training van het G team en misschien is het voetballen wel iets voor jou en kun je over 2 jaar ook meedoen aan de Special Olympics? 

Dancing Pearls 25-jarig jubileum!

In mei 2016 bestond DANCING PEARLS (voorheen Dansgarde Vredepeel) 25 jaar! En dat gaan we zeker vieren..!

In mei 1991 werd door Dora Arts- Mennen het initiatief genomen om een dansclubje op te gaan richten. Hier in ons eigen dorp. Het bestuur werd aangevuld door Tonny van Hoof, Julia van Asten en Anita Hegmans. Er meldden zich 17 leden uit eigen dorp aan, jongens en meiden gemengd, in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Zij gingen dansen onder leiding van Bernadette Helligers. De kantine bij Leonie en Piet v.d. Zanden werd beschikbaar gesteld voor oefenruimte. En zo werd Dansgarde Vredepeel een feit. Het eerste optreden werd gegeven op de zittingsavond in Vredepeel in 1992.

Lees meer...

Nieuwe circuittrainingen bij Voetbalschool Overloon

Vanaf vrijdag 13 mei kunnen jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar een nieuwe reeks circuittrainingen volgen bij Stichting Voetbalschool Overloon. Momenteel is een enthousiaste groep van 28 jongens en meisjes bezig met het volgen van de MESSI module. De nadruk van deze module ligt op techniek. Spelers leren baas te worden over de bal door snel voetenwerk, loop- en balgevoel oefeningen en schijn- en passeerbewegingen. In de vervolgmodule, de RONALDO module, ligt de aandacht op het toepassen van techniek en deze aan te scherpen via allerlei weerstandsoefeningen. Coördinatietrainingen en 1:1 oefeningen vormen de basis van deze module.

Lees meer...

Garde- en showdanstoernooi Peel•Dancers Ysselsteyn

Dansvereninging Peel•Dancers uit Ysselsteyn organiseert op zondag 10 april 2016 een garde- en showdanstoernooi. Het toernooi begint om 9.15 uur in de Schouwburg in Venray met de opening die uitgevoerd zal worden door de jongste leden vanaf 4 jaar, namelijk dansgroep Joy. De tweede opening zal zijn om 14.30 uur en wordt verzorgd door de leden van Jazzle. Dit betreft een moderne dans. Om 19.30 uur eindigt de dag met de prijsuitreiking.

Lees meer...

Begin met hardlopen

Je kent ze wel. Die sportieve mensen in hun flitsende outfits en frisse gezichten. Hardlopers.

In groepjes suizen ze jouw raam voorbij, zelfs in de stromende regen. Zou ik ook eens moeten doen, bedenk je vanaf de bank. Vaak direct daaropvolgend ‘dat kan ik toch helemaal niet’.

Lees meer...

Toernooi Dansvereniging De Bekse Klinkertjes

Dansvereniging De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek organiseert op zondag 21 februari a.s. voor de 4e keer een garde- en showdanstoernooi. Dit toernooi wordt georganiseerd voor verschillende verenigingen die aangesloten zijn bij de NDO (Nederlandse Danssport Organisatie).

Lees meer...

FUTSAL-pilotproject van START

Futsal? Wat is dat nu weer. Het is gewoon een ander ‘Spaans’woord voor zaalvoetbal en een samenvoeging van ‘futbol’ (voetbal) en ‘sala’ (zaal). Je hebt vrij gemakkelijk een team bij elkaar want een partijtje speel je al met twee teams van ieder 5 man en in twee helften van elk 25 minuten lang. Het lijkt een beetje op straatvoetbal maar dan in de zaal, lekker laagdrempelig, overzichtelijk en geen moeilijke wedstrijdregels. Bij uitstek een moment en plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar plezier te hebben. Het is opgezet met een vrije inloop en het kost slechts 1 euro per keer.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed